Diskusjon:Materialisten

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tok ut litt GPP som ikke har noe med tidsskriftet å gjøre ("Både kunnskap og politisk praksis utvikles best i diskusjon og meningsbryting mellom folk med ulike forståelser og teoretiske utgangspunkt. Stridende syn i dialog skaper mangfold og bringer ny kunnskap såvel som ny praksis."), og satte avsender på enkelte påstander. Det som ble kalt "forskning, fagkritikk og teoretisk debatt" i kommunistland og blant AKPere var ikke nødvendigvis det som folk i vestlige land med et demokratisk ståsted oppfattet lå i disse ordene. I så måte er Materialisten utvilsomt et politisk (kommunistisk) tidsskrift som benytter seg av en sjargong som stammer fra kommunistlandene og kommunistiske miljøer i vesten, der endel ord har en særegen politisk betydning eller en særegen bruk blant de innvidde som en moderne, naiv, vestlig leser ikke alltid er kjent med. Josteinrø 17. mar 2009 kl. 03:17 (CET)


Materialisten er et vitenskapelig tidsskrift med fagfellevurdering, godkjent som nivå 1 i vitenskapelig rapporteringssammenheng. Materialisten er ikke et marxistisk eller kommunistisk tidsskrift. Den som tviler på dette, bes lese tidsskriftet. Thomas Ugelvik (redaksjonsmedlem).

Angående nivå, så oppgir DBH - den offisielle registerfører over publiseringskanaler - at dette tidsskriftet er på «vitenskapelig nivå 1», ikke det høyere nivå 2, jf. innførselen her. Orzada 15. okt 2009 kl. 15:20 (CEST)

Hvis Materialisten ikke er et politisk tidsskrift, hvorfor har Souhaila Andrawes sittet i redaksjonen? Hvilke vitenskapelige kvalifikasjoner har hun? Et tidsskrift utgitt av et (ytterliggående) parti kan neppe kalles vitenskapelig - at tidsskriftet og partiet ikke lenger har formelle bånd er ikke så viktig, dette er entydig et tidsskrift som var knyttet til AKP så lenge partiet eksisterte. NSD sin registrering av publiseringskanaler er rimelig tilfeldig (jeg har selv registrert flere tidsskrifter) og sier ærlig talt ikke særlig mye. Tunge utenlandske tidsskrifter mangler i databasen, mens mer tvilsomme norske kan ha sluppet gjennom i en prosess som ligner litt på Wikipedias arbeidsmåte. Josteinrø 5. des 2009 kl. 18:03 (CET)

Uansett hva en måtte mene om Materialisten faglig og politisk, så er det uomtvistelig at det er offisielt akkreditert som tidsskrift på «vitenskapelig nivå 1» i norsk sammenheng. Materialisten er godkjent som vitenskapelig tidsskrift på nivå 1 fordi det nasjonale fagrådet i rettsvitenskap har godkjent det.
Josteinrøs beskrivelse av registeret over publiseringskanaler er direkte misvisende. DBH-registeret jeg viste til er ikke «NSD sitt», det er et register over tidsskrifter, serier og forlag som er vurdert av nasjonale fagråd i hvert enkelt fagområde til å oppfylle krav oppstilt av Universitets- og høgskolerådet. Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste drifter registeret, som en del av den Database for statistikk om høgre utdanning (DBH) de driver på vegne av Kunnskapsdepartementet. Det er mulig for enkeltpersoner å komme med forslag til nye tidsskrifttitler og forlag, men disse vurderes av fagrådene før de godkjennes og innlemmes i registeret. Det er ikke fritt fram for å selv å registrere titler i basen. At det skulle mangle tunge utenlandske tidsskrifter i registeret tviler jeg på, det må i tilfelle være fordi et nasjonalt fagråd grovt har forsømt oppgaven med å vedlikeholde registeret i sitt fagfelt. Hvilke displin er det som er så bakpå? Orzada 7. des 2009 kl. 15:01 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Materialisten. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. aug. 2017 kl. 22:25 (CEST)[svar]