Diskusjon:Masahiko Inadomi

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Familienavnet Inadomi ser ut til å være stavet litt feil. Denne Inadomi-familien (som opprinnelig er fra Kumamoto) skriver navnet med en allograf av tegnet 富, det skal ikke være en "ten" øverst. Jeg finner ikke allografen i UNICODE, men fortsetter å lete og om jeg finner det riktige tegnet, retter jeg navnet i teksten.

Ja, der fant jeg det: 冨. I UNICODE ligger dette tegnet under radikalen 冖 og har kodeplassering (U+51A8). På japansk staves dette familienavnet likevel ofte feilaktig, med tegnet 富. En grunn er at tegnet 冨 ikke ligger i Jouyou Kanji-listen. En annen grunn er at japanske myndigheter har bevisst gått ut mot lignende allografier i navn for å fremme standardisering. Et annet og lignende eksempel er familienavnet Yoshiki, som i de fleste tilfeller staves 吉木, men som enkelte familier staver 𠮷木, altså der det første tegnet er (U+20BB7). Etter krigen ble 稲冨 i alle offentlige sammenhenger til 稲富 og 𠮷木 ble til 吉木, stort sett til de angjeldende personers store gremmelse.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Masahiko Inadomi. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 15. jul. 2018 kl. 05:37 (CEST)[svar]