Diskusjon:Magnus Lagabøte

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det hadde vært flott med et bilde av Magnus Lagabøter, men det jeg har funnet er for dårlig til å brukes, se skulptur fra Stavanger domkirke. Er det noen som har et bedre foto som vi kan bruke? --Finn Bjørklid 9. sep 2005 kl.23:31 (UTC)

Flytting fra Magnus Lagabøte[rediger kilde]

Jeg er ikke helt enig i den flyttingen. Dels virker det for meg som om Lagabøte er mer vanlig enn Lagabøter, og dels bruker vi i utgangspunket Språkrådets liste over historiske navn, hvor det står Magnus Lagabøte som eneste form. Cnyborg 9. sep 2005 kl.23:48 (UTC)

Vel, den teksten jeg erstattet var kopiert fra nynorsk, og jeg skjekket hva som som Gyldendals konversasjonsleksikon, som benyttet «Lagabøter». Det er tydelig at begge former benyttes. Jeg ser dog at Andreas Holmsen i "Norges historie" benytter «Lagabøte», men den er fra 1961. «Lagabøter» klinger og virker mer logisk på bokmål enn «Lagabøte», synes jeg, skjønt jeg bøyer meg frivillig for flertallet om så er tilfelle. --Finn Bjørklid 10. sep 2005 kl.16:40 (UTC)
Bøte betyr riktignok «den som oppretter», men så lenge vi følger gammelnorsk grammatikk (ikke nynorsk), klarer vi oss uten r-en. Store Norske skriver Lagabøte. --Eddi (Snakk) 10. sep 2005 kl.23:03 (UTC)
Ser ut til at undertegnede og gamle Gyldendal taper her. :-) Men artikkelen var vel grei? --Finn Bjørklid 10. sep 2005 kl.23:56 (UTC)

Landskapsloven(e)[rediger kilde]

Landskapslovene, ble samarbeidet inn i Landskapsloven. Dette bør kanskje utdypes med en historisk referanse til hva landskapslover er for noe (og hva som ligger i landskap). __meco 3. okt 2006 kl. 17:32 (UTC)

Hvor er kildene?![rediger kilde]

Hvor er kildene for denne teksten? Slik det står nå kan informasjonen her være helt tilfeldig og bare "diktet" opp av noen. Det trengs kilder!

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Magnus Lagabøte. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 8. apr. 2019 kl. 08:43 (CEST)[svar]