Diskusjon:Møll

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Latinske navn, kategori og taksoboks[rediger kilde]

Hei. Det hadde vært en lettelse og forenkling, dersom de entydige latinske navn, var plassert i parentes bak de norske navnene. Norske navn er vanskelige. Flere grupper har jo mange ulike norske navn, de varierer med dialektene, kilder har ulike navn med mer.
Burde ikke denne ha en taksoboks for kunstige grupper, og også ha kategorien sommerfugler ? Eller er det slik at kunstige grupper skal særbehandles og ikke kategoriseres «systematisk» ? -- Beste hilsen Halvard 14. jan 2007 kl. 02:18 (CET)

Har satt på de latinske navn etter beste evne. Mine kilder stemte ikke alltid. Har prøvd å gjøre det rett. Det ble også noen flere grupper. -- Halvard 14. jan 2007 kl. 03:09 (CET)
Ja, det er fint. Om taksoboks kan/bør brukes, er litt avhengig av hvordan gruppen defineres. Om den defineres til å være identisk med småsommerfugler, kan den få taksoboks som kunstig gruppe («kunstig» = parafyletisk, småsommerfugler = sommerfugler minus storsommerfugler). Begrepet brukes også annerledes, og gruppen er i så fall «ikke-systematisk» (= polyfyletisk) og bør ikke få taksoboks. Hvis du går god for å sette likhetstegn mellom møll og småsommerfugler, er det altså greit med taksoboks (for kunstige grupper). Hvis du vil, kan jeg gjøre det (i så fall venter jeg på ok-beskjed fra deg om at møll og småsommerfugler virkelig er det samme!). Hilsen, Hanno 16. jan 2007 kl. 18:23 (CET)
Nei, jeg kan ikke gå god for at møll og småsommerfugler er det samme. -- Beste hilsen Halvard 21. jan 2007 kl. 10:28 (CET)
Hvordan blir det med kategorien, blir det samme svaret som over? Eller kan den påsettes kategori:Sommerfugler -- Hilsen Halvard 21. jan 2007 kl. 10:33 (CET)
Tja. Jeg mener at ikke-systematiske grupper ikke skal kategoriseres som dyregrupper, men kanskje det er en håpløs politikk??! Hanno 21. jan 2007 kl. 18:27 (CET)
Ja, jeg viste om din «politikk», og har selv satt noe tilnermet likhetstegn mellom kategori og systematikk. Men, her er det mulig, det blir riktigere å la ikke-systematiske få kategori etter hva de er. Det er ganske enkelt her, ennå, bare sommerfugler. Men etterhvert blir det værre. Det kommer nok til å bli endel underkategorier .... som for kategoriene Skadedyr, Parasitter eller Rovdyr .... Så jeg lar din politikk være den riktige. -- Beste hilsen Halvard 26. jan 2007 kl. 12:58 (CET)