Diskusjon:Lysbombe

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Begrepet flare og lysbombe er ikke synonymt i norsk drakt. «Lysbomber» er brukt om fallskjermbluss (upresist) og magnesium ladninger brukt for opplysing av områder under fotografering. «Flare» er brukt om pyrotekniske fakler som skytes ut fra fly som narremidler mot varmesøkende missiler. Lysbomber brukes også som en generell betegnelse på enkelte typer fyrverkeri. Forskjellen mellom klassiske lysbomber brukt under flyfotografering (kort eksploskonsartet forbrenning) og flare (langsom forbrenning) er spesielt påtagelig. Legg merke til at pyroteknisk er ikke disse like, bruksområdet er ikke likt, og krav til sikkerhet er nokså forskjellig. Spesielt er 50 pundsladninger med magnesium noe som bør håndteres med forsiktighet. — Jeblad 11. apr 2008 kl. 23:48 (CEST)

Ah, min feil. Jeg trakk slutningen etter å ha prøvd å finne iw-lenker. Fint at du tok tak i det. --Eivind (d) 12. apr 2008 kl. 00:05 (CEST)
Du er nok ikke eneste som har tabba på den der. Det er rot på ganske mange språk. Ser engelsk har laget en overordnet artikkel som viser til varianter av begrepet. Det er nok en vei å gå men det ser ut til at det er den artikkelen som lager kaos. — Jeblad 12. apr 2008 kl. 00:08 (CEST)