Diskusjon:Liste over medlemmer av Académie française

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hva er nytten med denne listen over røde navn? Er alle medlemmer av leksikalsk verdi? I hovedartikkelen står det at «Akademiet har 40 medlemmer (Les immortels), som utpekes på livstid.» Hvem er så alle de medlemmene som listes her? - Mr. Hill 2. nov 2008 kl. 14:50 (CET)

Den som har satt opp listen, kunne ha forklart den bedre. Men når det er sagt: Det er ikke så umulig å begripe. Man trenger først å fremst å huske at ingen lever evig, og at når de dør så blir deres plass ledig. De blir den etterhvert fylt av en annen. Ctande 2. nov 2008 kl. 14:56 (CET)
Ettersom listen finnes på en rekke andre språk, og de fleste der er blåmalt, er det grunn til å tro at de har leksikalsk verdi. Men nordmenn er jo ikke så frankofile, derfor er de ennå røde her. Men de kommer til å bli blåfarget over tid. Akademiet har 40 seter, så det er siste person i hver liste som er nåværende medlem. Harald Haugland 2. nov 2008 kl. 15:05 (CET)
Var klar over det - spørsmålet var ment veiledende for en naturlig utvikling av artikkel - den mangler ingress med forklaring og norske titler per boks :) - Mr. Hill 2. nov 2008 kl. 15:10 (CET)