Diskusjon:Liste over frankiske konger

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

(kopiert fra Brukerdiskusjon:Fornadan) Jmf. din redigering av artikkelen Liste over frankiske konger; Språkrådet mener at den korrekte stavemåten for det historiske fyrstedømmet er Karantania, navnet på området i dag er Kärnten, men de er to forskjellige ting. Jeg skrev det faktisk feil selv (Karentania). Jeg vet at du har ytret imot oversettelser av utenlandske navn før, og er forsåvidt enig, men jeg mener vi gjør best i å følge språkrådets retningslinjer. Det blir også enklere å følge ett satt system, så trenger vi ikke krangle om hvilken stavemåte som er mest brukt. --Tokle 17. nov 2005 kl.20:41 (UTC)

Har ingen innvendinger mot å bruke Karantania framfor Kärnten bortsett fra at jeg sånn i farta ikke kan huske å sett Karantania i bruk noe annet sted. Clovis og Clotaire tror jeg vanligvis blir stavet Klodvig og Klotar. Fornadan[[Brukerdiskusjon:Fornadan|<sup>prat</sup>]] 18. nov 2005 kl.14:22 (UTC)
Jeg har heller aldri sett navnet Karantania blitt brukt før, men jeg synes det er enklest å bare følge sprakradets retningslinjer. Når det gjelder Klodvig og Klotar har du nok rett i det. Språkrådet oppgir Klodvig som den rette stavelsen, men nevner ikke Klotar/Clotaire. --Tokle 18. nov 2005 kl.17:33 (UTC)
Både Karantania ("historisk fyrstedømme i dagens Kärnten i Østerrike") og Kärnten ("tidligere hertugdømme, nå forbundsland i Østerrike") er oppført som korrekte historiske navn på Språkrådets sider. I dette tilfellet tror jeg Kärnten er det riktige, jeg har heller aldri sett Karantania i bruk på denne måten. Einar Myre 20. nov 2005 kl.17:55 (UTC)
Karantania og Kärnten er forsåvidt samme navn, men Kärnten er en skrivemåte tatt ibruk meget senere. Se de:Karantanien om det historiske fyrstendømmet og deretter de:Geschichte Kärntens. Tysk WP bruker Karantania til 976, og deretter Kärnten. På den annen side har jeg aldri sett Arnulf av Kärnten omtalt som Arnulf av Karantania, og også tysk WP bruker "Arnulf av Kärnten". Wolfram 20. nov 2005 kl.18:22 (UTC)