Diskusjon:Liechtenstein/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«Beneš-dekretene er fra et folkerettslig synspunkt også ugyldige.»[rediger kilde]

Denne setningen kan jeg ikke se at det er belegg for, da det såvidt meg kjent aldri har kommet til noen slik statuering av ugyldighet. Tvert imot blir et slikt standpunkt etter min kjennskap kun hevdet av grupper som ønsker erstatning som følge av ekspropriasjon og konfiskasjon etter forvisningen fra Tsjekkia, typisk den kontroversielle foreningen for Sudetentyskere osv. Poenget ved å nevne Beneš-dekretene i denne artikkelen, er at disse dekretene, uavhengig av deres gyldighet, ble anvendt feil, da liechtensteinere ble forvekslet som tyskere. TSU 01. mars 2006 kl.15:19 (UTC)

Fyrstedømme/fyrstendømme[rediger kilde]

Jeg ser at det pågår en slags liten redigeringskrig for tiden. Noen har problemer med den lovlige riksmålsformen fyrstendømme, og omgjør dette til fyrstedømme. Jeg minner om at den opprinnelige formen i artikkelen var fyrstendømme, så denne bør i utgangspunktet brukes. Men: Resten av artikkelen er ikke på riksmål, så når 193.157.182.55 tilbakestiller bør han oversette resten av artikkelen til riksmål i samme slengen (eller la den være slik den står nå). Kjetil Ree 6. mar 2006 kl.10:08 (UTC)

Hele artikkelen er skrevet på ordinært bokmål. Derfor er "fyrstendømme" i denne sammenhengen en språklig feil: Ifølge alle norskspråklige instanser skal skriftlig språkføring gjennomføres konsekvent. Det er ikke god norsk å benytte en utgått konservativ form i tittel - og deretter skrive resten av artikkelen på ordinært eller radikalt bokmål. Hovde 30. aug 2006 kl. 15:35

"Vaduz slott[rediger kilde]

Bildet med teksten "Vaduz slott" er definitivt ikke Vaduz slott. Mulig det kan väre borgen Liechtenstein.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 134.155.26.102 (diskusjon · bidrag) 3. jul 2006 kl.18:41 (UTC) (Husk å signere dine innlegg!)

Virker som det er Schloss Lichtenstein. Jeg skal rette opp billedteksten. Kjetil Ree 3. jul 2006 kl.19:43 (UTC)
Og jeg ser nå at Schloss Lichtenstein ikke har noe med fyrstedømmet å gjøre. Jeg fjerner det derfor fra artikkelen. Kjetil Ree 3. jul 2006 kl.19:45 (UTC)