Diskusjon:LAUTOM contemporary

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen ble nominert for sletting den 14. juni 2009, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.
Jeg la til en opplysning om galleriets begrensninger og plassering i kunstskjønnerverdenen. Den stammer fra BTs del2, sidene 1-3 for søndag 14.juni 2008.
Avsnittet er et sammendrag av det som sto skrevet:
Galleriet har takket nei til å vise kunstneren Jacques Charliers prosjekt: 100 sexes d'Artistes som tar utgangpunkt i moderne kunstuttrykk, karikert til fallossymboler. Også biennalen i Venezia fant ikke plass til denne utstillingen, som nå vises som plakatkunst i bybildet i Bergen i regi av Galleri 3,14 og inntil 12 andre byer rundt om i verden.
Jeg tar ingen redigeringskrig med anonyme tilbakestillere, og overlater til andre å vurdere relevans. Galleriet er så nytt, og har tatt inn så mange ubeskrevne utstillere, at det for meg er relevant å finne ut om det presenterer kunst eller «kunst», noe som er vanskelig nok uten illustrasjoner. Bjørn som tegner 14. jun 2009 kl. 18:13 (CEST)
jeg er litt ny til dette, derav den noe overivrige slettingen. Det står lite om utvelgesesmetodikken til galleriet og dermed så jeg det som uinteressant å nevne at de har takket nei til et spesifikt prosjekt.
Bjørn som tegner, jeg har vanskelig for å forstå hvor BT skulle ha en slik informasjon fra, det virker som om det er tatt rett ut av løse luften, har du noen mulighet for å dokumentere den artiklen i BT hvor Lautom settes i forbindelse med Jacques Charlier. Jeg er selv involvert i galleriet Lautom, men hadde ikke hørt om det prosjektet før jeg gikk forbi båten hvor prosjektet ble vist i Venezia samtidig som åpningen av biennalen.
Ellers vil jeg si meg enig med personen over som mener det er irrelevant hvilke prosjekter man eventuelt har takket nei til når det er snakk om et kommersielt galleri, da kommersielle gallerier i større grad opererer med invitasjoner, heller enn å ta inn kunstnere som søker om utstillingsplass, på samme måte som det vel er irrelevant å nevne at en kunstner ikke er invitert til å stille ut på Nasjonalmuseet.
Jeg har også litt problemer med å forstå hva du mener med kunst i forhold til "kunst". Jeg skulle iallefall tro at man vil kunne få en ganske god ide om hva slags kunst galleriet viser ved å gå inn på hjemmesiden. Det at så få av kunstnerne som har vært vist i galleriet har egne sider på Wikipedia mener jeg sier mer om hvor dårlig den yngre samtidskunsten er representert på wikipedia. Børre Sæthre var festivalkunstner under festspillene i Bergen for ett par år siden, han har dessuten hatt utstilling på PS1 i New York, et utstillingssted som ligger inn under MOMA, ved siden av en separatutstilling på Astrup-Fearnly og at han var med på Kyss Frosken på Nasjonalmuseet. Ane Graff har for tiden residency på Bethanien kunstlerhaus, et residency OCA inviterer til som også innbærer et stipend, og har stilt ut på No5 i Bergen kunsthall, Ane Mette Hol er kjøpt inn av Nasjonalmuseet og Sørlandets kunstmuseum, hun tar over etter Ane Graff på Bethanien i Desember, ved siden av at hun var med på Lights On - Norsk Samtidskunst på Astrup-Fearnley, det samme var Øystein Aasan og Jan Christensen og flere andre som har vært med på utstillinger i galleriet, Jan Christensen har dessuten en spesielt lang og solid CV, sist kuraterte han utendørsutstillingen Tempo Skien, han er kanskje best kjent her hjemme for verket Relative Value som ble stjålet fra galleriet MGM, det norske galleriet som representerer ham, ved siden av at han sammen med Øystein Aasan vant den mest prestigefylte prisen på høstutstillingen for noen år siden. De fleste av de norske kunstnerne har mottat diverse arbeidstipend fra NBK. Har man kunnskap om norsk samtidskunst bør ganske mange av navnene på listen over kunstnere som har vært med på utstillinger i galleriet være kjent. Oj, dette ble litt langt og omstendelig. Fadese 12. aug 2009 kl. 16:45 (CEST)
For å ta det litt i egen rekkefølge: Hos meg går aviser i resirkulering, så det var tilfeldig at jeg snappet opp omtalen av Galleri 3,14 samtidig som jeg leste korrektur på Lautom. Du må nesten spørre galleriet hvor de har det fra. Jeg antar avisen har sitert noen derfra.
Jeg har over en del år besøkt et stort antall gallerier, og merket meg at der er forskjeller som jeg opplever som med og uten gåseøyne, siden alle bruker samme ord for det de formidler. Noen tilbyr det jeg opplever som kunst i metervis med sikte på å pryde f.eks hotellrom med "ekte moderne malerier av kommersielt anerkjente kunstnere", mens andre tar sikte på å gi både kundene det de vil ha, og prøve å hjelpe fram de som er litt i underskogen av kunstlivet. I leksikal sammenheng må en helst være nøytral i forhold til egne fornemmelser - men det blir vel litt selektivt hvem en velger å skrive om, vil jeg tro. Personlig liker jeg at bildene (eller prestasjonene) berører meg. Da har jeg i hvertfall min subjektive opplevelse av kunst, selv om andre har det ulikt.
At der er mange rødlenker i kunstnerregistre, viser dels at temaet ikke fenger så mange, og dels at de som burde være med på et løft, ikke har sett det som prioritert oppgave. Vi kan ikke bare kopiere over CVer fra andre - stoffet må gis en leksikal form, og som du er inne på, innkjøp og juryering teller, selv om medlemsregisteret til kunstnerforbundene er bra nøkler for en del. Her er det bare for enhver å sette i gang (hint -hint!)
Selv lager jeg en og annen artikkel, når jeg treffer på en brukbar åpning - men det blir det berømmelige musep--et i havet. (Skulle gjerne hatt noen gode CVer å jobbe videre med.) Desverre er jeg ikke så ofte i Oslo at det gjør noe, ellers ville jeg vel ha "fornemmet" noe mere av kunstliv og -marked på den kant. Bergen er visstnok noe sært på den fronten, har jeg hørt. Hvis det forarger at der står noe om han som ikke fikk stille i Oslo, så bare slett! Bjørn som tegner 12. aug 2009 kl. 19:43 (CEST)
Det er igrunnen akkurat det, jeg er involvert i galleriet, og jeg fatter ikke hvor BT tar det fra om de skriver at Lautom takket nei til Jacques Charlier, BT har ikke snakket med noen på Lautom. Jeg synes uansett det ville være en merkelig kommentar, da et kommersielt galleri gjerne drives ganske subjektivt og det vel betyr lite om man sier nei til å vise ett prosjekt, (med mindre man først har sagt ja kanskje). De fleste visningsteder for kunst får dessuten ganske mange hendvendelser fra kunstnere som ønsker utstillingsplass, og man måtte ha utvidet året med endel måneder om man skulle si ja til alle, ved siden av at utstillingsprogrammet ville bli ganske schizofrent, prosjektet til Jaques Charlier ville vel også passe dårlig inn i programmet til Lautom.
Og da har du kanskje også et svar på hvorfor jeg vel føler det ikke helt er min oppgave eller på sin plass at jeg lager artikler om kunstnerne Lautom stiller ut. Skjønt det er et fåtall av disse jeg jobber med fast, så en som Jan Christensen eller Børre Sæthre kunne jeg kanskje lage artikler om.
Jeg tror at grunnen til at det er så mange rødlenker i kunstnerlisten også har å gjøre med at artikler lett blir slettet om det ikke finnes lenker til medier som den jevne wikipediabruker kjenner til. Samtidskunstverden er litt på siden av det meste, og får generelt dårlig dekning i dagspressen, og når det skrives om samtidskunst blir det sjeldent lagt ut på nett. Jeg har selv fått slettet en artikkel med lenker til internasjonalt annerkjente kunsttidsskrifter som Frieze, og triennalen Manifesta, men når wikipediabrukerne ikke har kjennskap til hva som er prestisje innen kunsten, så anser de det lett for ikke å være notabelt nok. Det er ganske demotiverende. Fadese 28. aug 2009 kl. 16:59 (CEST)
Vel- ikke at jeg ikke forstår deg og frustrasjonen, men så var det noe med hvordan komme rundt slike problemer. En måte er å be om en videre vurdering, ved at saken blir sletting-nominert i stedet for å bli spurenlos versenkt. Da vil en ofte få litt innsikt i hva som skal til for at noe får stå, bare ved å følge debatten. Men kanskje en burde skrive litt om forskjellige bi- og triennaler først, samt om kunsttidsskrifter. Frieze er ett blad jeg ikke kan huske å ha støtt på - i hvertfall ikke hos Narvesens utsalg i Bergen (kan være jeg har oversett noe).
Men vi har en lange lister over medlemmer av forskjellige kunstnerorganisasjoner. Å «blåe ut» fra slike lister er i alle fall safe, selv om der finnes ensomme ulver som da ikke kommer med, og uorganiserte med fan-club som sørger for at «deres» person ikke blir glemt. Ellers kan jeg tenke meg å være mellomledd, dersom du ikke vil skrive selv. E-mailen min blir lest i det minste en gang i ny og ne.
Men det som ofte er problem er at der ikke finnes offentlig tilgjengelige forklaringer på hva den enkelte kunstner gjør (det er da en etterlyser referanser) - sånn til forskjell fra andre kunstnere, og illustrasjoner er tilnærmet umulig å få ordnet med lisensiering for. Jeg har brukt å stille personen foran ett av verkene, slik at bare en del vises i håp om at det er akseptabelt i og med at kunstneren selv er med på det, men det forutsetter personlig kontakt der og da. CV med fødselsdato og - sted kan også være et godt utgangspunkt, dersom utstillingene er flere av de riktige eller innkjøpene er juryert/havnet hos «tunge» aktører. Mvh: --Bjørn som tegner 28. aug 2009 kl. 19:25 (CEST)
Frieze er et engelskt kunsttidskrift med fokus på samtidskunst og kultur, med en blanding av kunstteoretiske artikler og kunstanmeldelser. Jeg tror man kan få kjøpt det på narvesen på bystasjonen, antageligvis også i bokhandelen på Bergen kunstmuseum. http://www.frieze.com/magazine/. Et annet internasjonalt kunsttidskrift som er verdt å lese er artforum (http://www.artforum.com/), disse skal kunne kjøpes på Narvesen, men ikke alle Narvesener fører hele sortimentet med blader. Fadese 28. aug 2009 kl. 23:17 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen LAUTOM contemporary. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 9. aug. 2017 kl. 14:03 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen LAUTOM contemporary. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 16. apr. 2019 kl. 07:35 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen LAUTOM contemporary. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 26. feb. 2023 kl. 15:29 (CET)[svar]