Diskusjon:Lærebog i den evangelisk-christelige Religion

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg har sett i snl.no artikkelen, men slet med å finne Balle og læreboken. Jeg er ikke i tvil om at boken finnes, den finnes sågar i mange utgaver, men det trengs kilde som henviser til hvor viktig akkurat den var. Jeg har tatt en snartitt i Bokhylla (nb.no) og fant flere utgaver tilgjengelig digitalt. Dem bør det lenkes til i artikkelen og det kan jeg gjøre, men jeg orker ikke i kveld og får ikke tid før om noen dager. Kan noen finne ut hvem som har skrevet om Balle og boka? --Stallo (diskusjon) 30. mar 2013 kl. 22:15 (CET)

PS boka er så gammel at den forlengst er falt i det fri som det heter, dvs ikke belemret med copyright eller copyleft og kan lastes ned til commons og brukes som illustrasjon. Tekstutdrag går det an å lage også, men ha en god kveld og fortsatt god påske for nå. --Stallo (diskusjon) 30. mar 2013 kl. 22:17 (CET)
Da er alle utgavene av boka lagt inn i artikkelen (vel å merke Nasjonalbiblioteket sine). Det er lenket til NB sine digitale utgaver. De gir et godt inntrykk av hvor mye boken må ha vært brukt. Tittelen har også vært brukt av andre forfattere enn Balle, bl.a. Nicolai Wergeland, lagt inn som egen liste. Ryddet ut av teksten kildeløs tekst om bruken av boka og sammenheng med leseferdighet i befolkningen. Ryddet ut snl.no som kilde, artikkelen nevnte verken Balle eller boka eller utvikling av leseferdighet i norsk skole. Stallo (diskusjon) 21. apr 2013 kl. 13:15 (CEST)