Diskusjon:Krohn Air

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hvem eier flyene?[rediger kilde]

Ifølge [1] har Krohn Air kjøpt disse flyene fra Sun Air. Nå er denne artikkelen rett nok ikke eksplisitt på Dornier-en, men man skal alltids greie å rote opp noen eldre artikler som slår fast det samme om den (men det ser ut som rbnett har lagt om noe i vår slik at deres søk ikke går så langt tilbake). --Chrmb 19. aug 2010 kl. 00:24 (CEST)

Med registreringsbokstavene finner en lett hvem som er eier. Dette er offentlig tilgjengelig info. Flyene er normalt registrert i samme land som flyselskapet har sin tillatelse. I dette tilfellet Danmark, og det danske luftfartsregistret finnes her: Luftfartøjsregister Så når noen merker seg registreringsbokstavene som er malt på flyene er denne diskusjonen raskt over. Sun-Air of Scandinavia A/S står i hvert fall oppført som eier av OY-NCG som oppgis som ett av de aktuelle flyene.
Tror kanskje heller ikke det er del av slike forretningskonsept som Krohn Air å eie noe som helst. Det øker den økonomiske risikoen betydelig. Deltaker 19. aug 2010 kl. 00:56 (CEST)
I akkurat dette tilfellet tror jeg nok det ikke er fullt så lett. Claus Krohn har ved flere anledninger i media sagt at han har kjøpt flyene, men Krohn Air har ikke noe AOC og kan derfor - eierskap eller ikke - uansett ikke operere flyene på egen hånd. Ubekreftede rykter vil dog ha det til at det ligger i planene. Jeg kan med enkelhet se for meg at det finnes en kjøpsavtale uten at den er gjennomført i sin helhet ennå. NRK kaller det «kjøpsleasing», hva nå det måtte være.
Sammenligningen med Color Air blir uansett neppe helt presis. Chrmb 24. aug 2010 kl. 21:03 (CEST)
Det er ikke noe stort poeng hvem som eier flyene, det er mer snakk om finansdisposisjoner. Det er få flyselskaper, om noen, som eier alle sine fly selv. En rask opptelling av for eksempel Norwegians flyflåte viser at de eier 9 av 50 fly. Viktigere er det hvem som er operatør. Du har rett i at Color Air i tillegg leide ut en del flygere, kabinbesetning og kanskje teknikere til Air Foyle, i påvente av å skaffe seg sin egen AOC. Men det er en omfattende jobb, og de kom ikke i mål med det arbeidet før det gikk tomt for penger. Deltaker 24. aug 2010 kl. 21:51 (CEST)
Dersom det ikke er noe stort poeng, hvorfor er eneste endring du gjorde å fjerne følgende: "I motsetning til Color Air, eier imidlertid Krohn Air flyene selv." I beskrivelsen av selskapet er dette relevant, og jeg vil tro for enkelte, interessant informasjon. Chrmb 25. aug 2010 kl. 21:22 (CEST)
Kun fordi det ikke er vist til referanse som dokumenterer slik eierskap. Og den ordinære referansen for slik informasjon (vedkommende luftfartsregister) viser andre eiere. Finn dokumetasjon for din påstand, så gir jeg meg med en gang. (Det er kanskje ikke noe stort poeng, men det bør vel likevel ikke være direkte feil?) Deltaker 25. aug 2010 kl. 23:25 (CEST)
Greier vel neppe å spa opp noe bedre dokumentasjon enn uttalelser fra eieren av selskapet, gjengitt i media. Men jeg skal alltids greie å spa opp flere av dem. Chrmb 1. sep 2010 kl. 00:25 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Krohn Air. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. aug. 2017 kl. 02:46 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Krohn Air. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 26. feb. 2023 kl. 02:34 (CET)[svar]