Diskusjon:Kommunestyrevalg i Rødøy

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«Borgelige felleslister» og «Andre lister» før 1979[rediger kilde]

Statistisk sentralbyrå bruker benevnelsene «borgelige felleslister» og «andre lister» i sine publikasjoner. Felleslister mellom hvilke partier? Består «andre lister» av én, to eller flere lister?

Derfor er ikke +/− oppført i tabellene som viser endringer fra forrige valg, når slike vage benevnelser brukes. Det blir feil å si at «andre lister» gikk frem eller tilbake i % og stemmer, dersom det ikke er de samme «andre lister» som stilte liste(r) ved forrige valg.

Statistisk sentralbyrå var 22. nov ikke istand til å spesifisere disse vage benevnelsene. Malen krever +/− i tabellene. På den andre siden er ingen tjent med misvisende +/− − f.eks. ved at den «borgelige felleslisten» i 1937 ikke bestod av de samme politiske partiene som i 1945. Jeg skal kontakte arkivet i Rødø kommune for å få disse tallene spesifisert. Ranværing 23. nov 2007 kl. 21:44 (CET)

Gjennom blant annet historiker Trond Aakvik, har jeg fått uvurderlig hjelp i å dykke i Rødøy kommunes arkiver, og ønsker med dette å takke for all hjelp jeg har fått. Ranværing 4. jan 2008 kl. 02:25 (CET)

Maler som ikke virker[rediger kilde]

I artikkelen Kommunestyrevalg i Rødøy har 4 maler sluttet å fungere:

Det er kun i den nederste delen av artikkelen at malene er falt ut. De to første malene virker utmerket i den øverste delen av artikkelen. Og Mal:Kommunestyrevalg i Nordland fungerer utmerket i artikler om alle andre kommuner i fylket.

Hva er galt? En serverfeil? Ranværing 26. jan 2008 kl. 15:19 (CET)

Alle malene fungerer forøvrig når de, som eksperiment, flyttes lenger opp på siden. Ranværing 26. jan 2008 kl. 15:35 (CET)
Spesial:ParserDiffTest gir meg WARNING: template omitted, pre-expand include size too large rundt 1925, så om noen kan oversette den feilmeldingen til wiki-noob, så har vi kanskje funnet problemet. Kageet/d·c/b·e 26. jan 2008 kl. 17:01 (CET)
Ser ut som at problemet løses når den nye preprocessoren settes i gang. — H92 OOOO (d/t · b/c · @) 26. jan 2008 kl. 17:11 (CET)
Parseren forteller at siden er for stor; det rare er at (a) andre, lignende sider er større, og (b) problemet oppstod plutselig uten at kildekoden ble endret. En bug i parseren? Kunne selvfølgelig dele opp artikkelen, men det blir litt dumt når andre, lignende artikler er større (og selve det faktum at feilen oppstod plutselig uten å endre kildekoden). Ranværing 26. jan 2008 kl. 19:15 (CET)
Den samme feilen har også oppstått i artikkelen Kommunestyrevalg i Bodø. Der har to maler sluttet å fungere nederst på siden:
Valgresultatet fra 1919 vises f.eks. ikke lenger. Ranværing 26. jan 2008 kl. 19:45 (CET)
Problemet vil som vist løse seg når no går over til ny parser (skulle gjerne vist når). en.wikipedia gikk over den 25. januar
no.wikipedia bruker for øyeblikket den nye preprocessoren
Jeg mener at den nåværende parseren feiler på grunn av antallet maler som blir brukt på siden (eller i maler som blir brukt på siden), ikke på grunn av sidens størrelse (som sagt, det finnes større). Kageet/d·c/b·e 27. jan 2008 kl. 03:09 (CET)
Slike problemer oppstår på grunn av den nye parseren, og er en sikkerhetsmekanisme for å hindre at det lages maler som sluker for mye kapasitet. Når grensene er nådd vil senere maler ikke bli evaluert. — Jeblad 6. feb 2008 kl. 16:48 (CET)

Jeg husker for en tid tilbake at vi måtte endre på en del maler (Wikipedia:Malproblemer), deriblant {{Stasjon}}, mens jeg ser at vi nå har f.eks {{Londonundergrunn}} som i praksis er akkurat lik i stort bruk. Er det mulig å løse det på denne måten? {{Infoboks valg}} kan relativt lett gjøres om til en mal i flere deler. Mvh Røed (d · en) 6. feb 2008 kl. 21:52 (CET)

Artikkelen er delt i to artikler[rediger kilde]

Etter diskusjonen på Tinget, om maler som ikke lenger virker pga en bug eller begrensning til preprosessoren til parseren, fulgte jeg anbefalingen til Røed om å dele artikkelen i to. Jeg har delt artikkelen opp i perioden før og etter 1945 (andre verdenskrig), ettersom dette er et «naturlig» veiskille rent historisk. Ranværing 12. feb 2008 kl. 19:25 (CET)