Diskusjon:Knut Gribb

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Huff, dette var flaut!

Knut Gribb ble skapt av «Kristian F. Biller», alias Sven Elvestad/Stein Riverton i bladet Lys & Skygge i 1908, som motstander for mesterforbryteren Thomas Ryer. Senere ble figuren overtatt av andre forfattere og andre blader, og fikk en renessanse på 1930-tallet med forfattere som Sverre Vegenor og Øyulv Gran. Mange Gribb-historier er senere omskrevet for, eller opprinnelig skrevet om, andre seriehelter, som Asbjørn Krag (Elvestads fortellinger) eller Harald Ask (Øyolv Gran). Det utgis fortsatt nye (?) og gamle Gribb-historier i bokform (Schibsted; oppr. Bladkompaniet).

Denne artikkelen trenger altså en grundig oppjustering!


T.B.Hansen


En imponerende liste over Gribb-forfattere. Jeg mener å huske fra mine guttedager at det også var en forfatter som kalte seg Krag Jørgensen? Eller tar jeg feil. Husker også fra gamle hefter at Gribb ante Thomas Ryers nærvær bare han kjente lukten an Medina-sigaretter!! Hilsen F.bendik 12. sep 2006 kl. 13:55 (UTC)

Navnene er hentet fra Nils Nordbergs bok Døden i kiosken. Vet ikke om den er komplett; har ikke hatt tid til å kryssjekke lister og brødtekst. Har heller ikke hatt tid til å sjekke alle de åpenbare psevdonymene. Mener å ha lest et sted at også Kjell Hallbing har skrevet en Gribb-historie. Krag-Jørgensen var, ifølge Willy Dahls Dødens fortellere, psevdonym for Aage Ravnsborg, som ga ut en samling krimnoveller i 1942 (Mord efter kontortid) – det nevnes ingen forbindelse med Gribb. --T.B.Hansen 12. sep 2006 kl. 15:19 (UTC)

Walther PPK?[rediger kilde]

Hva skjedde med Browningen de stadig refererer til i hørespillene? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Djupi (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

I følge Knut Gribb-bibelen, Nils Nordbergs Døden i kiosken, Bladkompaniet, 2000, s. 250, byttet Gribb skyter i 1941:

«I tillegg til sigarettene bærer Gribb så og si altid, og i strid med reglementet, et annet dødelig våpen på seg, nemlig tjenestepistolen. I hvertfall har han gjort det siden 1929. I følge Øyulv Gran hadde han tidigere en svær «browning» på baklomma (...), men det later til at Gran bruker uttrykket som synonym for automatpistol av et hvilket som helst merke og kaliber. Det fortelles allerede i 1941 at han «bytter den kjære gamle revolveren med den nye fine Walther-pistolen», men Finn Arnesen skal like fullt ha æren for å ha introdusert Walther PPK'en som Gribb har brukt i snart femti år.»

LassiS 9. des 2007 kl. 10:38 (CET)