Diskusjon:Kjetil

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Artikkelnavn[rediger kilde]

Hvorfor ligger artikkelen på «Ketil»? «Kjetil» er, så vidt jeg har fått med meg, den desidert mest brukte varianten. Jon Harald Søby 4. feb 2007 kl. 18:22 (CET)

Jeg flyttet artikkelen fra «Ketil» til «Kjetil». Sistnevnte er navnet til omtrent 3 ganger så mange, og artikkelen bør dermed få være under navnet «Kjetil». -–Mathias-S (Disk/Bidrag) 15. jun 2007 kl. 17:28 (CEST)
Faktisk omtrent 4 ganger så mange. Underskrift 10. apr 2010 kl. 16:39 (CEST)

Såkalte kjente navnebærere[rediger kilde]

"Var OK nok fra før", mener bruker:Bjørn som tegner når han tilbakestiller min redigering. Hva er det slags argumentasjon og holdning? Skal innhold i artikler på denne wikien være best mulig, eller bare OK nok?

Det fins utallige artikler om personer med navn Kjetil/Ketil – hvorfor skal vi tilfeldigvis nevne akkurat disse? Bare fordi noen har lagt dem inn? Hvis (eller rettere sagt når) noen legger inn flere tilfeldige, skal de da også bli stående? Hvor skal grensen gå for hvor mange som kan listes, og bør ikke overskriften endres fra "Kjente navnebærere" til "Noen notable navnebærere"? For ikke alle notable personer er nevneverdig kjente. En av personene i listen Bst mener er "OK nok" har ikke engang artikkel her (Ketil Wold). De som ønsker en liste over alle navnebærerne har anledning til å bruke søkefunksjonen, eller klikke på navnene i tabellen til høyre. Jeg mener at bare de aller mest kjente bør ramses opp, og da er det lett å bruke antall treff i søkemotorer som utgangspunkt.

Tidligere forsøkte jeg å sortere personene alfabetisk etter etternavn, men det var åpenbart for komplisert, ettersom Kjetil Berge ble lagt til på slutten av listen. Jeg foretok derfor nå en sortering etter fødselsår, og påpekte dette i en kommentar over listen, men alt ble tilbakestilt av Bst. Vedkommende syns altså at noen tilfeldige mer eller mindre kjente personer, gjerne uten artikkel (rød lenke), skal listes opp i tilfeldig rekkefølge. Det er fint vi har en tilfeldig patroller som Bst her.

Det er frustrerende når man prøver å forbedre en artikkel å bli tilbakestilt med en overflatisk (og ugjennomtenkt?) kommentar som at det "var OK nok fra før". Generelt sett er kvaliteten på artikler på nowiki latterlig sammenliknet med enwiki, og dette er ett eksempel på hvorfor; motivasjonen forsvinner fort når en (etter min mening) forbedring blir tilbakestilt av en erfaren bruker, og man ender opp med å bruke mer tid på å skrive på diskusjonssiden enn i artikkelen. Underskrift 10. apr 2010 kl. 16:39 (CEST)

Beklager hvis jeg traff skjevt. Grunnen til at jeg mente - og fortsatt mener - at det meste av listen var OK, var at fjerningen av navn virket ganske vilkårlig, siden alle unntatt muligens en var ganske så kjent fra aviser og andre media. Slike lister vil aldri bli fullstendige - men jeg ser at andre lister av lignende art vokser langsomt men sikkert. Jeg er enig i at systamatikk er berettiget. Når det skjer, er det ganske riktig fødselsår som går mest igjen. Den beklager jeg at falt ut her.
Å begrense lister av en slik art er tilnærmet et sisyfosarbeide som jeg tviler på at særlig mange ser som oppgave (der er en vedlikeholdsside mht. fremtidige innrykk). Greit nok at vi lager leksikon - men så er spørsmålet: Hvilket og hva slag leksikon?

For meg som patruljerer er det ofte spørsmål om hva jeg kan rekke over innen rimelig tid - og hva som må aksepteres av nesten ok oppslag. Det fullkomne har en tendens til å ta sørgelig mye lengre tid - og er ikke alltid like lett gjenkjennelig. Med tilfeldigvis hilsen fra en som vel ikke burde lest det ovenstående: Bjørn som tegner 10. apr 2010 kl. 17:44 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Kjetil. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. sep. 2021 kl. 18:07 (CEST)[svar]