Diskusjon:Keyserløkka

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Befolkning[rediger kilde]

Jeg kjenner ikke til annen befolkningsstatstikk enn rodestatstikken til kommune, se 1. Men der er rode 4305 for stor (dekker også Lille Tøyen) til å si med noen presisjon hvor mange som bor på Keyserløkka. Helge Høifødt 10. aug 2007 kl. 23:25 (CEST)

Strøk eller nabolag[rediger kilde]

Keyserløkka Nord Borettslag skriver på sine nettsider: "Keyserløkka Nord Borettslag er et av tre på Keyserløkka (Nord, Øst og Sør) på Hasle i Oslo, med storslått utsikt over hele byen fra høyden bak Ola Narr/Carl Berners Plass." Men for enkelhetsskyld er det kanskje greiest å bare la det stå som et eget strøk? det har jo særegen avgrensning, historie og arkitektur. Yosh 30. jan 2010 kl. 02:02 (CET)

Ja, Keyserløkka har, så vidt jeg har lest i alle de kildene som omtaler K., vært omtalt som et eget strøk helt fra utbyggingen etter krigen. Så selv om befolkningen ikke er stor, og det er få boliger utenom de tre borettslagene som ble bygget ut samtidig, mener jeg det ikke er tvil om å beholde K. i denne kategorien. Helge Høifødt 30. jan 2010 kl. 22:16 (CET)
Det er jo også et viktig moment at det aldri har ligget under Hasle gård, men Tøyen (på samme måte som Lille Tøyen). Er dagens Grenseveien den historiske grensen mellom gårdene Tøyen og Hasle? Siden boligene i Haslekroken ikke er med i Hasle og Frydenberg vel liksom? Det er ikke noe «must» at Hasle skole ligger på det historiske Hasle, det er jo snakk om under 200 meter unna. Yosh 31. jan 2010 kl. 01:43 (CET)