Diskusjon:Kabinet-Colijn V

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fikk ikke helt tak på starten her, ble litt in medias res, viser du skjønner. Første gang den inngrep (skal vel være grep inn?), men grep inn i HVA? Forøvrig, skal det ikke hete kabinett med to t-er?

Er litt usikker når det gjelder bruken av begrepene regjering og kabinett i de ulike land. I f.eks USA har jeg inntrykk at man bruker "government" som et svært vidt begrep, nærmest tilsvarende administrasjon, mens cabinet brukes om statsrådene ( i Norge bruker vi sjelden kabinett om vår egen regjering. Lurer imidleetid på om det ville være naturlig å oversette med regjering, men mulig du burde rådføre deg med flere angående dette. --Oddeivind 2. des 2007 kl. 15:06 (CET)

Ok :) regjering her nede, dvs samling av ministerne, er kabinettet etter hva jeg vet. Stoler nok heller på deg i dette, politikk er ikke min sterkeste side, trives mer med biografier og geografiske artikler :) Jeg valgte å bruke nederlandsk navn helt ut, men om du mener det er bedre å bruke norsk staving er det greit for meg. Hadde oversett det andre problemet, prøver finne noen på nl-wiki med mer peiling :) I'll be back ;) (med hva de grep inn i håper jeg) Flott at du kommer med kritikk... Noorse 2. des 2007 kl. 17:05 (CET)
Har fått svar fra Parlementair Documentatie Centrum (PDC UL) ved Universitetet i Leiden: Første gang kabinettet-Colijn V møttes for å ta fatt på jobben de skulle gjøre, falt den pga. måten Colijn hadde satt den sammen på - uten å diskutere med de ulike partiene. Retter begge artiklene :) Noorse 3. des 2007 kl. 21:33 (CET)