Diskusjon:KNM

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Mine kilder sier at KNM står for Kongelig Norske Marine - altså uten -e i slutten av Kongelig, og at "Kongelige" (som er i utstrakt bruk), er feil.

For å unngå at dette rettes frem og tilbake flere ganger, hadde det vært fint om en eller flere tok en dobbeltsjekk i forskjellige autoritative kilder - (og ikke bare teller forekomster på nettet) - slik at det som blir stående er den korrekte og opprinnelige betegnelsen.91 19. jan 2005 kl.21:41 (UTC)

Jeg skrev artikkelen Kongelige Norske Marine og kan vise til [1], som bruker -e. Ellers har jeg ingen andre kilder, og håper andre har noe. --Duffman 19. jan 2005 kl.22:45 (UTC)
Jeg gjorde et Google-søk, begrenset til departementene, og fikk
  • 24 treff med «+"kongelig norske marine" +site:.dep.no»
  • 4 treff med «+"kongelige norske marine" +site:.dep.no»
Et søk begrenset til militæret gir det motsatte resultatet
  • 4 treff med «+"kongelig norske marine" +site:.mil.no»
  • 27 treff med «+"kongelige norske marine" +site:.mil.no»
Det var ikke veldig avklarende. –Peter J. Acklam 19. jan 2005 kl.22:57 (UTC)
http://www.mil.no/sjo/start/fakta/historie/ står det «Den Kongelige Norske Marine». Problemet med slike nettsteder er at selv om de er offisielle er det ofte innleid hjelp som lager sidene, og da kan det bli feil. Men med «kongelige» både på denne og den siden Duffman viser til virker det temmelig riktig. Cnyborg 19. jan 2005 kl.23:11 (UTC)
Det er en tendens at man enten bruker «Kongelig …» eller «Den Kongelige …». De som har med «Den» bruker oftere e. Jeg synes vi skal satse på å bruke med e og så får det heller rettes senere hvis noen har tungveiende argumenter for at det er feil. –Peter J. Acklam 20. jan 2005 kl.07:05 (UTC)
Takker for innspill. Har i og for seg ikke noe i mot at det står "Kongelige", men hensikten med å åpne diskusjonen var å finne hva som er den opprinnelige betydningen. Akkurat som "Den Kongelige Norske Marine" gramatisk er korrekt, er jo også "en Kongelig Norsk Marine" det, men ingen av disse konstruksjonene forteller hva den opprinnelige betydningen av forkortelsen KNM er. Og den korrekte formen er vel ett av poengene artikkelen bør formidle? 91 20. jan 2005 kl.07:28 (UTC)
Jeg forstår at jeg kommer inn litt i etterkant her, men jeg tror det riktige er Kongelig norsk marine når vi snakker KNM. Når vi snakker om Marinen som enhet blir vel det riktige Den Kongelige Norske Marine. Jeg har for så vidt ingen tungtveiende grunner til det, men jeg kan prøve å forklare. Som nevnt over blir det grammatisk riktig med e til slutt dersom vi har den med. Jeg kan ikke tenke meg at KNM står for Den Kongelige Norske Marine, det står for Kongelig Norsk Marine "fartøy". Det er vanlg (i Marinen i alle fall) å si KNM-fartøy for eksempel. Eg tror ikke googling hjelper så veldig i dette tilfellet fordi artikkelen kan ha blitt skrevet av en person med begrenset kunnskap om denne finurligheten eller at det er Marinen som blir omtalt. Uansett så "smaker" Kongelig Norsk Marine Skjold bedre enn (den) Kongelige Norske Marine Skjold. KNM er et prefiks som bare brukes foran fartøysnavn og ikke en forkortelse eller betegnelse på Marinen (Den Kongelige Norske Marine).Inge 29. aug 2005 kl.14:04 (UTC)
I følge Fakta om Forsvaret 2006 utgitt av Forsvarsdepartementet ISBN 978-82-7924-0580-7 . Står KNM for Kongelig Norsk Marine. Jeg vil også legge til at Kongelig Norsk Marine er et egennavn. Egennavn er bestemte i seg selv og skal dermed vere i ubestemt form. Jeg heter for eksempel Inge, ikke Ingen :) . Adjektivene Kongelig og Norsk står begge til Marine og må derfor begge samsvarsbøyes til Marine som da er grammatisk ubestemt. Inge 7. mar 2006 kl.19:47 (UTC)

Kongelig Vakttjeneste? Finnes det noen gode kilder for dette, annet enn google? Pål N. (diskusjon) 12. mar 2012 kl. 09:38 (CET)

Kongelig Vakttjeneste ser mistenkelig ut. Ser en på de sidene som kommer opp i google, så virker det som om det meste er diskusjonssider og mye synes å kunne ha sin opprinnelse i WP. Fant denne offisielle siden. En kan imidlertid ikke stole på at skribenten her heller vet hva han skriver. KjellG (diskusjon) 12. mar 2012 kl. 10:51 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen KNM. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. jul. 2017 kl. 14:00 (CEST)[svar]