Diskusjon:Jonas Lie (1899–1945)/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fritt bilde?[rediger kilde]

Det var synd det ikke var noen opphavsrettssjekk på bildene i denne artikkelen under UA-nomineringen, da særlig krediteringen til infoboksbildet virker litt uggen: Hvordan vet vi at Fil:Jonas Lie (NS).jpg er PD? Jeg ser at JLs oppføring i Norsk Krigsleksikon er brukt som kilde, men krediteringen der er dessverre enda værre (og trykker man på bildet får man bare opp bare opp dette), og hvordan kan vi være sikre på at vedkommende som tok bildet har vært død i 15 år, når vedkommende er ukjent? Og selvom bildet med stor sannsynlighet er tatt før 1940, spiller jo det liten rolle dersom det er publisert senere. Og «publikasjonen» her er vel fra 1995? --Eisfbnore 18. apr 2011 kl. 23:10 (CEST)

Bump. --Eisfbnore 22. apr 2011 kl. 22:55 (CEST)
Når det gjelder fotografier faller disse i det fri etter åndsverkslovens § 43a: «Eneretten til et fotografisk bilde varer i fotografens levetid og 15 år etter utløpet av hans dødsår, men likevel minst 50 år fra utløpet av det år bildet ble laget.» Ved avbildede personer, er det videre et krav at det har gått 15 år etter den avbildedes død (§ 45c). Lovens snakker ikke noe om publisering (men det har vært et krav i andres lands lovgivning). Bildet skal ha falt i det fri for lenge siden. Disse kravene skulle være innfridd for lenge siden. Hva er problemet? PaulVIF 23. apr 2011 kl. 09:36 (CEST)
Ok, da er ikke noe problem med § 45c eller publiseringen, men § 43a virker mer problematisk: Siden fotografen er ukjent, er det jo ikke helt sikkert at det har gått 15 år etter dennes død, eller om vedkommende i det hele tatt er død. Og selvom det virker sannsynlig, må vi vel kunne bevise det, ikke bare gjette det? Jeg tror jeg gir Kjetil_r et pling, han har sikkert mer peil enn meg på dette. --Eisfbnore 23. apr 2011 kl. 10:26 (CEST)
Det holder å sannsynliggjøre at det er slik, inntil noen måtte påberope seg noe annet. I hvert fall til slik bruk. Den fotografen som fikk et slikt oppdrag må ha vært minst 30 år da han fikk denne jobben, og ville i dag vært rundt 100 år. Minst sannsynligheten for at det nå er mer enn 15 år siden at vedkommende døde, er ganske så stor. Dersom noen har lyst til å grave mer i dette, kan de ta kontakt med utgiverne av Norsk Krigsleksikon. PaulVIF 23. apr 2011 kl. 11:29 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jonas Lie (1899–1945). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. jul. 2017 kl. 10:32 (CEST)[svar]