Diskusjon:Jemtland og Herjedalen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ikke akkurat uencyklopedisk[rediger kilde]

Jeg ser ikke hvorfor denne stubben skulle fortjene å være merket som uencyklopedisk. Jeg foreslår at denne malen blir fjernet. __meco 10. apr 2006 kl.07:12 (UTC)

Det har lenge vært strid mellom Norge og Sverige vedrørende dette området. Jeg tror ikke det er så mye strid om det nå, annet enn i Øystein Sunde-sanger. Området er delvis selvstendig fra Sverige og om regionen skal innlemmes i Norge igjen er et tema som til tider kommer opp både på norsk og svensk side. WTF?? Jon Harald Søby 10. apr 2006 kl.07:33 (UTC)
Som ihuga norsk patriot svir det sjølsagt i hjertet når jeg tenker på erobringa av Hjemtland, og jeg vil GJERNE se at denne landsdelen kommer tilbake til mødrelandet.
Desverre kan jeg ikke se at det er RIKTIG at det har vært strid mellom Norge og SVerige om dette, LENGE. Dette må vel bety at det er strid mellom STATENE? Jeg kjenner ikke til at NOEN regjering - eller noe PARTI? I Norge etter 1814 har foreslått en grenserevisjon her (det måtte vel være NS, i partiets mest utopiske periode på 1930-tallet?).
At enkelte gærninger, som meg og JHS, SYNS at Hjemtland skal "hjem igjen", er derfor som den enslige svalen, som ikke gjør sommer.
At grupper i Hjemtland og Herjedalen, særlig i forbindelse med den svenske sentraliseringspolitikken (som har vært langt mer brutal enn den norske) og Sveriges Ja til EU (disse fornuftige nordmenneskene stemte sjølsagt NEI!) av og til har reist spørsmålet om å overføres til Norge, har en viss politisk relevans som uttrykk for misnøye i en provins.
Omtrent som da enkelte i Nord-Norge begynte å true med å ta opp kampen for å gjøre landsdelen til en sjølstendig stat, HVIS det skulle bli JA i folkeavstemninga i 1994 ... Men ingen vil vel påstå at det finnes - eller noen gang har eksistert - en virkelig sjølstendighetsbevegelse for Nord-Norge av den grunn? (For Sameland ja. For Nord-Norge NEI!)
På samme måte fins det ingen politisk seriøs bevegelse i Sverige for å overføre H & H til Norge, desverre ... og slett ikke "over lang tid".
Dette er altså ikke etter min mening bare "uencyklopedisk", det er ganske enkelt DØNN FEIL.
Leve mødrelandet!
Med patriotisk hilsen, Tøgrim 2006-04-10
På bakgrunn av din noenlunde bakgrunnskunnskap, kanskje du kunne foreta mindre rettinger i den nåværende artikkelteksten? __meco 10. apr 2006 kl.10:32 (UTC)
Har skiftet mal, {{uencyklopedisk}} ut, {{nøyaktighet}} inn, tror nok den passer bedre. BjørnN 10. apr 2006 kl.11:11 (UTC)


Ny artikkel[rediger kilde]

OK, jeg har tatt oppfordringa deres og prøvd. Den lure leser vil se at jeg har de fleste faktiske opplysningene fra SVENSK WIKIPEDIA, som sjølsagt er en noe mistenkelig kilde ...

Sjekk artikkelen med høyeste grad av patriotisk mistanke!

Leve Mødrelandet!

beste hexer fra Tøgrim, 2006-04-10

PS: Jeg tror Storsjøuhyret er SVENSK JUG! Tøgrim, samma dato.
Jeg ser via sjekking av Svensk, Nynorsk osv wiki at det alt FINS to norske Wikiartikler om Härjedalen! Ok, her er det ROT.
Jeg syns at de norske wikiartiklene bør bruke norsk stavemåte (der den fins og er vanlig i bruk) med omdirigering fra de svenske stavemåtene. Kva meiner dykk??
Dessuten burde vi, som andre siviliserte Wikipediaer, unne oss TO artikler - en om Hjemtland og en om Herjedalen.
Nynorskwiki har dessuten en utmerka, kort artikkel om Freden i Brömsebro, som godt kan oversettes. Det handler jo om historia her, som var etterlyst.
Men nå har Tøgrim gjort nok. Tilbake til Nepal!
Med bestehexer Tøgrim, 2006-04-10


Her dukker det opp flere Wikipediakilder, men nå har ikke jeg tid til å arbeide mer i dag. __meco 10. apr 2006 kl.13:57 (UTC)