Diskusjon:Islamsk jihad

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Islamsk jihad. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. des. 2021 kl. 12:52 (CET)[svar]

Gruppens hovedmål[rediger kilde]

I den opprinnelige teksten stod det at gruppens hovedmål var å kjempe mot israelsk okkupasjon, dette er feil. Jeg har korrigert til det som står på andre språk og som også understøttes av kilder, at gruppens hovedmål er å avvikle staten Israel og etablere et islamistisk regime i området, inkludert landområdene der staten Israel ble opprettet i 1948. En bruker har gjentatte ganger tilbakestilt til setningen med faktafeil, jeg vil be om at dette ikke gjøres flere ganger før det er diskutert her. ---- cavernia -- (diskusjon) 15. mai 2023 kl. 09:15 (CEST)[svar]

For å tydeliggjøre at dette ikke er en personlig mening, men en konkret retting av en faktafeil, viser jeg til tilsvarende formulering på andre språk:
Svensk: Deras mål är att upprätta en muslimsk stat i Palestina och att förstöra staten Israel genom heligt krig.
Dansk: Deres officielle mål er at tilintetgøre Israel og erstatte det med en palæstinensisk islamisk stat.
Engelsk: ...whose objective is the establishment of a sovereign Islamic Palestinian state. It calls for the military destruction of Israel and rejects a two-state solution.
Fransk: ...ont créé le groupe de lutte pour la souveraineté et l'établissement d'un état islamique en Palestine et la destruction d'Israël.
Den arabiske artikkelen ordlegger seg slik (pr Google Translate): Målet er frigjøring av hele Palestina, utslettelse av den sionistiske entiteten og etableringen av islams styre i landområdet Palestina.
Den norske artikkelen skiller seg altså vesentlig fra andre språk ved å oppgi et annet hovedmål, dette i tillegg til at det er i konflikt med kildene. Derfor korrigerer jeg dette. Det må gjerne argumenteres mot, men ikke pr. tilbakestilling. ---- cavernia -- (diskusjon) 30. mai 2023 kl. 12:57 (CEST)[svar]