Diskusjon:Humanistene

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Humanistforbundet»)

Nøyaktighetsmal[rediger kilde]

Jeg la på nøyaktighetsmalen 15. februar 2007, se brukerdiskusjonen hos Ctande for bakgrunn. --Lphelgestad 15. feb 2007 kl. 19:55 (CET)

«Samarbeidsavtale med Unicef»[rediger kilde]

Hva betyr det å ha en samarbeidsavtale med Unicef? Har jeg samarbeidsavtale med Redd Barna når jeg er fadder? MHaugen 2. feb 2009 kl. 19:48 (CET)

Hva slags samarbeidsavtaler du måtte ha inngått kan ikke noen andre her på WP svare på. På Unicefs norske sider for organisasjoner her kan du imidlertid lese at de tilbyr samarbeidsavtaler med andre organisasjoner. Vi får tro Sosialhumanistene på deres ord når de sier at de har inngått en slik. PeccataMundi 2. feb 2009 kl. 20:11 (CET)
Når jeg leser på organisasjonenes hjemmeside, så ser jeg at "samarbeidet" innebærer at Sosialhumanistene gir 100 kr til Unicef for hvert medlem som melder seg inn i organisasjonen. Det er med respekt å melde ikke en «samarbeidsavtale» men en «donasjonsrutine». MHaugen 2. feb 2009 kl. 21:36 (CET)
Hvis du hadde tatt deg bryderiet med å lese ordentlig ville du ha sett at det står "blant annet", altså får vi tro at "samarbeidet" innebærer noe mer enn det du har registrert. PeccataMundi 2. feb 2009 kl. 22:58 (CET)
Jeg oppfatter nok utrykket bl.a. (som finnes på ett av de 3-4 stedene Unicef nevnes på orgs hjemmeside) litt annerledes enn deg. Jeg tolker teksten slik at dersom samarbeidet hadde inneholdt flere faktiske og konkrete element, så ville de ha vært listet opp. Ellers virker det nærliggende å oppfatte det som det Unicef selv omtaler som at «Våre samarbeidspartnere drar fordel av UNICEFs sterke merkevare». Mkh MHaugen 2. feb 2009 kl. 23:16 (CET)
Poenget med Wikipedia er ikke å uttrykke tolkninger og oppfatninger, hvor nærliggende de enn måtte føles for deg. Det er et faktum at UNICEF tilbyr samarbeidsavtaler og at Sosialhumanistene sier de har inngått en slik. Hvis du kan belegge at så likevel ikke skulle være tilfelle må du komme fram med dette nå, hvis ikke må du slutte å så tvil om andres hensikter her på WP. Private synspunkter på UNICEFS virksomhet må du rette til denne oranisasjonen. Mvh PeccataMundi 3. feb 2009 kl. 21:48 (CET)
Jeg beklager, men du fjernet nettopp faktiske opplysninger, som er hentet fra organisasjonens egen hjemmeside, og erstattet det med en statementaktig setning uten realinnhold: «Gjennom støtteprosjektet ønsker de å bidra til øket velferd for barn på tvers av politiske, religiøse og geografiske grenser.». Det er tilsløring. MHaugen 3. feb 2009 kl. 22:46 (CET)
Jeg noterer at du har gått bort fra å underslå det faktum at en samarbeidsavtale mellom sosialhumanistene og UNICEF finnes. Din kommentar forøvrig velger jeg å se bort fra.PeccataMundi 4. feb 2009 kl. 20:15 (CET)

Begrunnelse[rediger kilde]

Sosialhumanisme er et nytt begrep, og det er ikke lett å se hva som kjennetegner dette livssynet, eller hvordan det skiller seg fra andre sekulærhumanistiske livssyn. Derfor mener jeg at det har stor verdi å gjengi sitatet fra organisasjonens egenpresentasjon i så utvidet form at formuleringen

Sosialhumanisme som begrep og ideologi er relativt upløyd mark. Vi er nok ganske enestående i å ta i bruk dette begrepet for å betegne den sosialfilosofi og det livssyn vi utarbeider.

kommer med. Motsatt synes jeg sjelden at organisasjonsvedtekter hører hjemme i en leksikonartikkel. MHaugen 26. apr 2009 kl. 16:17 (CEST)

Enig i at formuleringen skal være med. Når det gjelder formålsparagraf, så er dette så sentralt for en organisasjon, at det rett og slett ikke kan utelates. En formålsparagraf legger rammene og uttrykker kjerneverdiene for en organisasjon. Det er vanlig å legge inn dette i en beskrivelse, se f.eks. http://no.wikipedia.org/wiki/Wikimedia. 129.240.250.175 26. apr 2009 kl. 16:51 (CEST)

Artikkeloppretting[rediger kilde]

Sosialhumanistene er et relativt lite livssynssamfunn, med omlag 1000 medlemmer i henhold til sine egne opplysninger, og samlede driftsutgifter på 241 000 kr i 2011 ([1]). Jeg har ved flere anledninger de siste årene sett at ip'er og brukere som antagelig representerer Sosialhumanistene har forsøkt å bygge ut en fullstendig artikkelsuite rundt denne hovedartikkelen, først ved å lage egne artikler for hver av sosialhumanistenes seremonier, og deretter ved å lenke til disse artiklene fra alle andre beslektede artikler. Sist har dette blitt gjort av 82.116.85.60 (diskusjon · bidrag) og 84.215.137.16 (diskusjon · bidrag) denne uka. Tidligere har bl.a. 129.240.250.112 (diskusjon · bidrag), 129.240.250.177 (diskusjon · bidrag) og 129.240.250.128 (diskusjon · bidrag) gjort det samme.

Min vurdering har hele tiden vært at dette er en liten organisasjon, og jeg har ikke sett noen dokumentasjon på hvor utbredt disse ritualene («Mentorfest», «Ungdomsundervisning», «Folkevigsel» og «Folkegravferd») er. Min antagelse er derfor at artiklene er opprettet som en del av Sosialhumanistenes egenmarkedsføring, og at artiklene er viktigere for organisasjonen enn de er for leksikonet og for leksikonets lesere. Min konklusjon er at det som trenger å sies om disse seremoniene kan sies i artikkelen om organisasjonen, og at de nyopprettede artiklene gjøres om til omdirigeringer. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 12. jan 2013 kl. 17:17 (CET)

{{subst:RMtalk|Humanistforbundet|Foreningen har skiftet navn.}}

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Humanistforbundet. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jul. 2017 kl. 17:25 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Humanistene. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 19. feb. 2023 kl. 07:23 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Humanistene. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 12. jun. 2023 kl. 21:04 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Humanistene. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 21. okt. 2023 kl. 06:41 (CEST)[svar]