Diskusjon:Hjalmar Christensen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det er også skrevet en kjempestor doktorgradsavhandling om ham av Roar Eide som desverre ikke er kommet i bokform, kom 1981 med tilsvar i Edda 1983 fra opponentene Willy Dahl og Ellisiv steen. Cathrine Arnesen skrev hovedoppgave om diktparodien Rhytmeskvulp 1978. Tormod Hustad hovedfagsoppgave 1957 (men denne er ikke spesielt god). han blir brukt mer og mer i nyere litteraturhistorie og dukker ellers opp her og der. problemet er at han tråkket etpar folk på tærne i tillegg til at hans "venn" Carl Nærup, sammen med Jens Thiis VILLE at det skulle være DERES retning som "vant". jeg holder på med mastergradsoppgave om ham i idehistorie nå ved UiO.(2012) vil leveres 2013. er det noen andre som arbeider med ham på andre felt eller samme ved andre høgskoler/Universitet? Eller som er kommet over interessante ting om ham? hadde vært spennende å høre om det her. takk! Dette usignerte innlegget ble skrevet av Marianet (diskusjon · bidrag) 28. okt 2012 kl. 10:54 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Gift med Iben Nielsen[rediger kilde]

Christensen blev gift med den danske digter Iben Nielsen (1878-1950) (egl. Ida Bengta Emilie N.) i aug. 1912, samme år som hun blev skilt fra Thomas Peter Krag. Jeg er i tvivl om, om hun er notabel. Hun udgav en digtsamling i 1899 med forord af digteren Sophus Michaelis (som var et stort navn i det danske litterære miljø, så hun har været regnet for et talent), men derefter er det småt med kilderne. Ved nogen, om hun foretog sig noget litteraturfagligt i Norge (oversættelser, redaktion el. lign.), og om ægteskabet med Christensen holdt til hans død? Fik de evt. børn? (Hun var 34 ved ægteskabets indgåelse). Boede hendes sønner Erik Krag og Hans Krag hos Hjalmar Christensen? Deres far døde i 1913, så det har de vel gjort. Havde Christensen været gift før? Og havde han andre børn? Der står meget lidt om hans privatliv i artiklen. Det er selvsagt ikke det vigtigste, men kunne godt udvides lidt mere. Fx. at han var "stedfar" til to andre notable personer. Hvis nogen ved, om Iben N. blev i Norge efter Christensens død i 1925, er jeg selvsagt også interesseret. Mvh.--Orakologen (diskusjon) 12. feb 2013 kl. 17:01 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Hjalmar Christensen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jul. 2017 kl. 15:10 (CEST)[svar]