Diskusjon:Henry av Grosmont, 1. hertug av Lancaster

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

"årene 1351-1352 tilbrakte han på korstog i Prøyssen"... Hmm, hvilket korstog da? Ser at engelsk wikipedia har lenker til nordlige korstog, men det foregikk da ingen slike på midten av 1300-tallet. Finn Rindahl disk. 12. sep 2009 kl. 18:09 (CEST)

Jeg tenkte også at det var da sannelig langt nord og øst en engelsk general har havnet... Og hva skal man kalle landet, og hva skal man lenke til... Jeg har ikke så gode kunnskaper om østlige Europa i sen middelalder, men det var en del krigføringer nord i i Europa og øst i Østersjøen, blant av Sverige og Danmark, som ble forsvart som korstog. Ikke godt å si hva som er riktig i dette tilfellet. Sannheten er ofte mer kompleks enn den gir seg ut som. Finn Bjørklid 13. sep 2009 kl. 16:54 (CEST)
Hm, den engelske artikkelen om gammel-prøyssen nevner korstog i området i 1233, og senere flere opprør, blant annet et større et i 1286. Altså et urolig område, men 1351-1352 er tross alt langt senere, det er derfor mulig at den opprinnelige forfatteren blander sammen to hendelser, en religiøs krig over tid og en annen som kanskje bare var en «petty war», et mindre oppgjør som omfattet tysk adel...? Jeg tror jeg fjerner begrepet korstog, men lar det stå at han var involvert i krigføring i dette området. Hvis andre vet noe mer er de velkommen til å utbedring av teksten. Finn Bjørklid 13. sep 2009 kl. 17:02 (CEST)
Den er god, jeg skal også legge et spørsmål på diskusjonssiden til den engelske versjonen og se om noen der kan bidra til oppklaring. Finn Rindahl disk. 13. sep 2009 kl. 17:18 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Henry av Grosmont, 1. hertug av Lancaster. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 9. aug. 2017 kl. 02:14 (CEST)[svar]