Diskusjon:Helbredelse

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Oppdeling[rediger kilde]

  • Svenskene skiller mellom fysiologisk sv:Läkning (norsk: læking) og alternativmedisinsk sv:Healing, mens det ikke ser ut som de har en artikkel om trosbasert/kristen helbredelse (vet heller ikke om de har et ord som tilsvarer helbredelse. I Matt 4:24 bruker de "bot" der vi bruker "helbredelse"[1]).
  • Engelsk WP skiller mellom fysiologisk en:healing og en:Faith_healing (som kanskje er en interwiki-kandidat for denne artikkelen?), samt diverse alternativmetoder.
  • Vi skiller mellom kristen helbredelse og alternativmedisinsk healing, og mangler en artikkel om fysiologisk læking/helbredelse.

Jeg er ikke helt sikker på hva vi bør gjøre, men det ser ut som vi har tre (relaterte) artikkel-emner her: fysiologisk, trosbasert (kristen) og alternativmedisinsk helbredelse. Én mulighet er å følge svenskene og opprette læking for den fysiologiske biten, men jeg vet ikke i hvor stor grad læking brukes i norsk språk? Alternativt går det jo an å følge den engelske modellen og skille mellom fysiologisk helbredelse (en:Healing) og Trosbasert helbredelse eller Kristen helbredelse (en:Faith healing)? – Danmichaelo 8. aug 2011 kl. 14:16 (CEST)