Diskusjon:Hølera (elv)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Utbyggingen[rediger kilde]

Tror dette er eneste elv med varig vern mot kraftutbygging som er utbygget. Det er en ørliten selvmotsigelse, men i en Senterparti-kommune, og med en Senterparti-minister på besøk, så kan mye skje. Argumentet som ble brukt var at Hølera var jo så lite utbygd, og det hadde stått et kraftverk i elva. Elvekraftverket hadde et meget lite fall fra rett ovenfor gamle E64, og til rett nedenfor, i tillegg til at det var ute av produksjon og iferd med å falle ned. Det nye kraftverket er vesentlig større (økt fallhøyde med 5x) enn det opprinnelige.

Kommunen har noen av de merkeligste småkraftanlegg i landet, da det har vært reneste OL i slalom for å manøvrere rundt lovverk for å unngå konsesjonsbehandling. Prosessene er vel verd en studie, jeg vet ikke om noe annet sted hvor noe lignende har skjedd. — Jeblad 19. nov. 2019 kl. 18:51 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Hølera (elv). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2023 kl. 22:23 (CEST)[svar]