Diskusjon:Høgronden

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Riktig høyde er 2 115 moh.[rediger kilde]

På Norgeskart.no vises høyden på Høgronden som 2 115 moh. opp til zoomnivå #12, men som 2 118 moh. på zoomnivå #13 og høyere. For å få avklart dette sendte jeg følgende email til Kartverket:

Jeg bruker ofte norgeskart.no, og benytter det blant annet som kilde og referanse for artikler om norsk geografi som jeg skriver/redigerer på Wikipedia. Stort sett kan norgeskart.no anses som "fasit", men av og til kommer jeg over tilfeller hvor høyden på fjell og innsjøer er forskjellig på forskjellige zoom-nivåer. Eksempelvis har Høgronden en høyde på 2115 moh. på zoomnivå 11 og 12 ([1]). Men når man zoomer inn til nivå 13 og høyere ([2]) endres høyden til 2118 moh.

En ting er at jeg lurer på hva som er den riktige høyden. En annen ting jeg ønsker å vite er om det er noe mønster i dette, slik at tallene på 11-12 (som tilsvarer 1:50000-kart) kan anses som mere riktige enn tallene på høyere oppløsning, eller kanskje det er motsatt?

Jeg fikk følgende svar tilbake:

Hei
Ja, det er riktig som du antyder at det er et "mønster" i at våre 1:50 000 kart er mer oppdatert enn andre zoomnivå. Våre N50 Kartdata er den mest detaljerte av de landsdekkende kartdatabasene, og er egnet for bruk og presentasjon i målestokk 1 : 25 000 til 1 : 100 000. Kartdatabasen danner grunnlaget for produktene: N50 Kartdata, den topografiske hovedkartserien Norge 1 : 50 000 , N50 Raster og andre trykte og digitale produkter.

N50 Kartdata ble etablert i perioden 1997–2001 ut fra ulike digitale og analoge datakilder som var tilgjengelige i Kartverket.

Etter 2001 har N50 Kartdata blitt kontinuerlig holdt a jour. Dei viktigeste kildene i ajourholdet er primærdatabaser som Kartverket forvalter. Veier blir oppdaterte med informasjon fra Den nasjonale vegdatabasen (Vbase), bygninger fra Matrikkel, navn fra Sentralt stadnamnregister (SSR) og grenser fra basen over Administrative grenser (ABAS). Viktig i ajourholdet er også flybilder fra Nasjonalt program for omløpsfotografering og Geovekst, og Felles KartdataBase (FKB) fra Geovekst.

Det blir også brukt data fra andre offentlege etater som for eksempel Statens vegvesen, Direktoratet for naturforvaltning, Noregs vassdrags- og energidirektorat, Forsvarsbygg og Statskog.

I dag oppdateres N50 kartdata hver torsdag, mens det ikke er noen form for automatisk oppdatering til de andre zoom nivåene.
Høyden på høgronden er 2115 moh.

Med vennlig hilsen
Kundesenteret
Kartverket

Geanixx (diskusjon) 1. jan. 2017 kl. 15:08 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Høgronden. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jul. 2017 kl. 22:47 (CEST)[svar]