Diskusjon:Great Western Railway

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

I innledningen om GWR står det:

For å effektivisere driften, ble det besluttet å legge om selskapets bredsporede jernbanelinjer til normalspor, og i 1892 gikk det siste toget på bredspor. GWR hadde et linjenett som omfattet sørvest-England og Wales.

Dette er i beste fall misvisende, og viser ikke til den virkelige grunnen til at sporvidden ble lagt om. Slik formuleringen er gjort, tyder det på at selskapet selv besluttet å legge om sporvidden.

Grunnen til at sporvidden ble lagt om, var mynidighetenes bestemmelse om felles standard sporvidde. Dette er det jo redegjort for i artikkelen lenger ned. Og det var først etter over 50 års drift at selskapet ble tvunget til å være med på dette. Dette var forsåvidt en form for "rasjonalisering", men det var ikke fordi selskapet selv valgte eller ønsket denne løsningen.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Great Western Railway. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jul. 2017 kl. 04:46 (CEST)[svar]