Diskusjon:Gleditsch/Wilkes-saken

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Når man googler «Owen Wilkes», så er det minst to treff (høyt på listen) som mener at han var en stor del av Loran C-saken. Den ene artikkelen er en bokanmeldelse (ikke om Loran C-saken), og den andre artikkelen er ikke fra en avis.

I redigeringskommentarene og i artikkelen har jeg grunngjort for at Gleditsch/Wilkes-saken ikke er Loran C-saken (i motsetning til mitt tidligere syn, basert på to referanser som jeg tidligere tok for god fisk). (Det er fort gjort å blande sammen en sak om en hemmelig peilestasjonen, og en sak om hemmelige lyttestasjoner. Spesielt når de fant sted med få års mellomrom, for omtrent 30 år siden.)

Derfor flytter jeg Loran C-relatert tekst, ut av denne artikkelen, samtidig som jeg tar ansvar for at artikkelen ble feil til å begynne med. Kan teksten flyttes inn i artikkelen om Loran C-saken?

««…Marinens behov for Loran C-dekning i det europeiske område er essensielt for flåtens ballistiske rakettprogram.» USAs Joint Chiefs of Staff i nedgradert plan fra 1957 som omhandler bygging av Loran C-stasjonene i Europa.[1]

«[Det har] neppe vært betraktet som et system av særlig interesse for Polarisubåter.» forsvarsminister Rolf Hansen på spørsmål i 1978 i NRK om hvorfor Loran C ble bygget.[1]» --Novotal 7. mar 2011 kl. 10:35 (CET)

  1. ^ a b Siteringsfeil: Ugyldig <ref>-tagg; ingen tekst ble oppgitt for referansen ved navn aft055004198804070113

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Gleditsch/Wilkes-saken. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. jul. 2017 kl. 22:31 (CEST)[svar]