Diskusjon:Germanske språk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«Nynorsk (omstridt, en sterk innflytelse fra dansk og kontinental-skandinavisk)» Jeg reagerer på denne parantesen tilnyttet nynorsk. Hvorfor er nynorsk omstridt? Og er det sant at det er en sterk innflytelse fra dansk? Jeg legger merke til at nynorsk-siden av denne artikkelen ikke har tilsvarende parantes. --Finn Bjørklid 4. sep 2005 kl.23:34 (UTC)

Ordskatten i nynorsk er meget forskjellig fra den mer konservative ordskatten i Islandsk og Färöysk. Om man sammenligner nynorsk iog bokmål, eller nynorsk og islandsk, er i regel nynorsk og bokmål meget mer likt. 85.226.122.218 9. sep 2006 kl. 14:29 (UTC)
Så vidt meg bekjent definerer man de øst-norsk dialektene (østlandsk og trøndersk) til øst-skandinavisk og de vestnorske dialektene (nord, vest sør) til vest-skandinavisk. Dette er i og for seg mer interessant en hva to skriftspråk, ikke talemål, tilhører. Når det er sagt vil jeg bare legge til at det er vel litt mer enn ordskatten som definerer et språks til hørighet. --Tordenskrall 24. des 2007 kl. 18:45 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Germanske språk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 15. sep. 2018 kl. 05:02 (CEST)[svar]