Diskusjon:Fredsskatt

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne artikkelen består omtrent i sin helhet av argumenterende, ikke-nøytralt, ikke-leksikalt innhold, som f.eks.

  • «Alle norske skattebetalere betaler i dag militærskatt» – nei, det er ikke noe som heter militærskatt i Norge, dette er et skjellsord som én organisasjon bruker om skatt i sin alminnelighet fordi de er misfornøyde med at den norske staten har et forsvar og hvordan staten bruker midlene borgerne betaler i skatt. Ordet er dessuten ytterst lite brukt, med veldig få treff.
  • «Ved en fredsskattordning vil fredsvenner få rett til å overføre «militærskatten»...» – antyder at nordmenn som ikke er med i deres egen organisasjon (dvs. de aller fleste) ikke er «fredsvenner» og fortsetter å bruke det fiktive uttrykket «militærskatt»
  • «Fredsskattsaken handler i bunn og grunn om tanke-, tros- og samvittighetsfrihet» – rent POV, og svært mange/de fleste vil vel mene noe annet om dette spørsmålet, (f.eks. at det er rimelig at alle som bor i Norge er med på å betale for landets felles forsvar som alle nyter godt av i en tid med usikkerhet og et aggressivt Russland som tar seg til rette). Man kan selvsagt skrive at den og den organisasjonen hevder at «fredsskattsaken» handler om «tanke-, tros- og samvittighetsfrihet», men man kan ikke fremstille dette som et objektivt faktum.
  • «Dette er grunnleggende menneskerettigheter militærnektere i dag ikke får nyte fullt ut» – mer POV, jf. kommentaren over. Og det er i alle fall ikke anerkjent som noen menneskerett å ikke betale skatt fordi man ikke liker at staten bruker penger på en bestemt aktivitet, særlig en vanlig aktivitet for en stat som å ha et forsvar.
  • «Fredsaktivister tvinges til å gå på akkord med egen samvittighet» – mer av det samme

Teksten kunne stått på en hjemmeside for en organisasjon som jobber for et slikt forslag, men ikke i en nøytral leksikontekst. Siden det allerede finnes en artikkel om organisasjonen som står bak forslaget (Fredsskattalliansen) kan artikkelen heller omdirigeres dit. --Bjerrebæk (diskusjon) 20. aug. 2017 kl. 00:43 (CEST)[svar]

Artikkelen er justert. Magne Flåten (diskusjon) 25. aug. 2017 kl. 08:13 (CEST)[svar]