Diskusjon:Embetsmannskandidat på provinsnivå

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg synes det er riktigst å kalle dette provinskandidat fordi det var den funksjonen tittelen hadde under Qing-dynastiet. Fra Han- og frem til Song-dynastiet ble tittelen benyttet om kandidater som hadde avlagt eksamenen som under Qing-dynastiet kvalifiserte til tittelen 进士, men jeg synes funksjonen denne tittelen harunder Qing-dynastiet er viktigst, fordi det er da vi finner virkelig gode historikse kilder og det er i det tidsrommet kandidatene avla provinseksamen (乡试). Kandidattittelen 进士 før Ming-dynastiet var også en provinsarrangert sak, så jeg oppfatter ikke at det er noen dikotomi her egentlig.--Morgenmauer 17. sep 2011 kl. 06:56 (CEST)

Ny kategori[rediger kilde]

Skulle gjerne hatt en ny kategori som inneholder alle gradene i den gamle kinesiske embetsmannseksamen, som er ypperlig gjengitt i artikkelen Den kinesiske embedsmannseksamen. Hvordan oppretter man en ny kategori?--Morgenmauer 17. sep 2011 kl. 07:12 (CEST)

Det er vanskeligere å forklare med ord enn det er å vise det. Jeg har nå opprettet kategorien og flyttet artiklene. Kanskje du kan gå inn på disse artiklene, se på redigeringshistorikken (fanen historikk øverst) og studere fremgangsmåten der? Ctande 19. sep 2011 kl. 15:59 (CEST)
Kategorier opprettes egentlig på akkurat samme måte som vanlige artikler; det vil si at du går til f.eks. Kategori:Min nye kategori for å opprette kategorien «Min nye kategori». Der legger du inn underkategorier og evt. andre ting og lagrer. – Danmichaelo 19. sep 2011 kl. 22:58 (CEST)