Diskusjon:Effektbryter

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Overlappende betydning med automatsikring[rediger kilde]

Såvidt jeg forstår, er det overlapp mellom denne og automatsikring. Tilsvarende artikler på andre språk ser ut til å ha alt samlet på én side (f.eks. en:Circuit breaker). Dette skaper en konflikt for interwiki. Kanskje burde vi lage en felles artikkel på norsk også? I et forsøk på å redusere interwiki-konfliktene, har jeg slettet interwiki-lenkene slik at automatsikring kan overta dem. --KV 19. mar 2009 kl. 17:09 (CET)

Jeg er enig, de to artiklene bør flettes sammen til én. Mye av det som står i denne artikkelen bærer preg av å være hentet rett fra en lærebok for elektromontører, f.eks. der det står om rutiner og sikkerhetsregler for arbeidslag som skal jobbe med høyspentanlegg. I en eventuell felles artikkel er det sikkert nok med bare ett avsnitt om effektbrytere i høyspentanlegg. ErlendBA 24. apr 2009 kl. 22:19 (CEST)
En effektbryter er i prinsippet en skillebryter som er i stand til å bryte og slutte en krets med stor strømstyrke, og finnes både i lavspent- og høyspentanlegg. Altså ikke helt det samme som automatsikring som skal løse ut ved overbelastning/kortslutning, og som brukes i kretser med lav strømstyrke. Effektbrytere har ofte også funksjon som kortslutningsvern og overbelastningsvern (automatisk utløsing), men ikke nødvendigvis. Hvis disse skal flettes, må det ihvertfall presiseres at forskjellen ligger i strømstyrken (egentlig effekten) de skal bryte, og ikke i spenningsnivået. Aldebaran 24. apr 2009 kl. 22:59 (CEST)