Diskusjon:ECM (plateselskap)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen ECM (plateselskap). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. sep. 2017 kl. 18:36 (CEST)[svar]

Hvem etablerte ECM[rediger kilde]

I alle norske historier om ECM blir det hevdet at ECM ble etablert av Manfred Eicher. Dette er feil ! Riktignok er det Eicher som har bygget opp og profilert selskapet til den posisjonen det har i dag, men rett skal være rett: Da Manfred Einer ble ansatt hadde den egentlige grunnleggeren, Karl Egger, allerede gjennomført de første opptakene med Mal Waldron Trio og etablert selskapets hovedkvarter i Gleichmannstr. 10 i München. Karl Egger er så vidt meg bekjent fortsatt hovedaksjonær i selskapet.

Dessuten stemmer det ikke at Manfred Eicher har spillt kontrabass i Berliner Filharmoniker som svært mange i Norge ser ut til å tro.

Jon J. Schwarz Dette usignerte innlegget ble skrevet av 88.91.200.87 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg finner ikke sport av Karl Egger, alle kildene sier at Eicher stiftet ECM. Det står ikke noe i artikkelen om Berlin og kontrabass.--Vennlig hilsen Erik d.y. 26. nov. 2017 kl. 12:55 (CET)[svar]