Diskusjon:Dobrawa

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Feil i artikkel[rediger kilde]

Første avsnitt må være feil. Det står i skrivende stund: "... var datter av hertug Boleslav I av Böhmen og Adiva av England, som var datter av kong Edvard den eldre.".

I følge andre kilder (se f.eks. den engelske utgaven av Wikipedia) så stemmer det at Edvard den eldre hadde en datter som giftet seg med 'a prince near the Alps' og at dette har vært en hypotese om at det kanskje kan være Boleslav II av Böhmen, men det er aldri noe annet sted vært henvist til at det er Boleslav I. Adiva var altså gift med Dobrawas bror og kan ikke ha vært hennes far. Og det er uansett ikke noe bevist faktum at Adiva er datter av Kong Edvard den eldre, kun en hypotese.

Se f.eks.

Dette usignerte innlegget ble skrevet av Asbjorn (diskusjon · bidrag) 25. okt 2008 kl. 20:50 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Hm, denne setningen har vært med siden jeg startet artikkelen for over tre år siden. Jeg kan ikke lenger huske hvor jeg tok opplysningene fra (her ser man problemene med å ikke oppgi kilder til det man skriver). Bare slå deg løs og erstatt formuleringen med noe bedre du, dette er tross alt en wiki! Kjetil_r 25. okt 2008 kl. 21:00 (CEST)
Forresten, det med «datter av Edvard den eldre» kom med her. Nå slår jo forresten også artikkelen om Edvard den eldre det fast at Dobrawa var datterdatteren hans, lagt inn her. Jeg skal spørre Bruker:Cnyborg om han har noen innspill til denne diskusjonen. —Kjetil_r 25. okt 2008 kl. 21:06 (CEST)
Det er nok noe som har kommet fra enwiki. Jeg bladde såvidt i en bok her, og fant ikke noe. Det virker som om dette trygt kan fjernes i alle artikler hvor det er nevnt, så kan det heller evt. legges inn igjen i artikkelen om Edvard i et avsnitt som gjør det tydelig at det er en teori. Cnyborg 26. okt 2008 kl. 00:46 (CEST)