Diskusjon:Dobørste

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

En toalettbørste er et verktøy for å rense et toalettbolle. Den moderne plast versjonen ble oppfunnet i 1932 av William C. Schopp og ble senere patentert i 1933 av Addis Brush Company.

Vanligvis brukes toalettbørster sammen med vaskemiddel eller blekemiddel. Toalettbørste nkan brukes til å rengjøre den øvre delen av toalettet og rundt bollen, men det bør ikke brukes til å rengjøre veldig langt ned i toalettets U-sving, og bør ikke brukes til å rengjøre toalettsetet.

I mange kulturer er det ansett uhøflig å rense bort biologisk avfall uten bruk av kjemiske toalett rengjøringsmidler, da dette kan la rester bli igjen på kosten. Men i moderne vestlig kultur anses det uhøflig ikke å rydde bort biologisk avfall umiddelbart med toalettbørsten.

En typisk toalettbørste består av en hard stritter ende, vanligvis med en avrundet form og et langt håndtak. Dagens toalettbørster er vanligvis laget av plast, men ble opprinnelig laget av tre med grisebust eller fra hår av hester, okser, ekorn og grevling. Børsten blir typisk lagret i en holder, men i noen tilfeller helt skjult i et rør.

En elektrisk toalettbørste er litt forskjellig fra en vanlig toalettbørste. Busten er festet på rotoren til en motor som arbeider i likhet med en elektrisk tannbørste. Strømforsyningen er festet uten noen metall-kontakt via elektromagnetisk induksjon.

I de senere år har det vært en generell endring i konstruksjon med en ny vekt på ergonomisk utformede børster. Ytterligere design forbedringer har tatt med innovative holdere som automatisk lukker seg rundt kosten, og dermed hindre utslipp av lukt og bakterier.