Diskusjon:Den trondhjemske postvei

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ved Hellesylt i Stranda kommune er det en postvei.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 37.44.164.5 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Nettside med bilder[rediger kilde]

https://nytnaturen.no/2014/05/postveien-kjos-svor/ --Sundgot (diskusjon) 26. jul. 2018 kl. 20:57 (CEST)[svar]

@Sundgot: Hei! Dette er allerede tatt inn under avsnittet Møre og Romsdal Fra Hellesylt ble posten rodd til Nedre Ljøen ved Sunnylvsfjorden der posten ble båret over Ljøfjellet til Strandadalen og videre ned til Stranda sentrum. Denne etappen fra fjorden over Ljøfjellet var den vanskeligste og mest dramatiske på hele postveien. På denne overgangen ble det satt opp stenger for å vise veg på vinterføre og i tåke, i det bratte partiet ved Ljøen ble det satt opp rekkverk, mens det i bratthenget mot Strandadalen var lagt ut en «entreline» (tau) festet til stolper og bolter i fjellet. Det tjæreimpregnerte tauet var omkring 300 meter langt og 3-4 cm tykt. Posten gikk over fjellet inntil dampskipene overtok i 1868, deretter ble tauet benyttet av tilsynsmannen for telefonlinja. Den gamle postveien over Ljøfjellet ble regnet som offentlig vei og entrelina ble vedlikeholdt av fylket helt til 1940. mvh Pmt (diskusjon) 26. jul. 2018 kl. 18:04 (CEST)[svar]

Vel, dem kan jo klikke på linken og se bildene også... --Sundgot (diskusjon) 26. jul. 2018 kl. 20:57 (CEST)[svar]

3 gamle steinbroer, Markane, Stryn[rediger kilde]

Det er en gammel steinbro ved Skytebanen i Markane ved rv 15. Og på andre siden av rv 15 er det 2 andre. Regner med dette er den gamle postveien? --Sundgot (diskusjon) 31. jul. 2018 kl. 03:04 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Den trondhjemske postvei. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. apr. 2019 kl. 12:53 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Den trondhjemske postvei. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 19. jul. 2021 kl. 14:13 (CEST)[svar]