Diskusjon:Darre

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Trenger bedre kilde for at Darre i Nordenfjelske gren bruke hjort / elg i våpen skjold. Det står i Norsk Haandlexikon at der en Elg. Wikipedia sier at det er en hjort. Foreslår at Wikipedia forandrer fra hjort til elg?

Norsk Haandlexikon side 23 / 353. http://runeberg.org/haandlex/1/0353.html

[1]

Undertegnede har sendt e-post som har vedlegg av Nordenfjelske gren våpen skjold.

Denne Norsk Haandlexikon er også kilden er for den Sønnenfjelske gren våpen skjold. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 81.166.67.28 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Utdød slekt[rediger kilde]

Undertegnede er i slekt med Simon Darre som er bror til Jon Darre Norsk Slekts Historisk Tidskrift Olaus Schmidt: Den Eldre og Yngre Darre Slekt side 52 - 61 (3) 55 https://slekt1.com/litteratur/den-eldre-og-yngre-darre-slekt/

På side 55 står det at Jon Darre hadde en bror som het Simon. På side 61 står det at at det er “ved nyere undersøkelser er det sannsynlighets grunner at er forbindelse mellom den eldre og yngre Darre slekt“.

Undertegnede er i slekt med og etterkommer etter Simon Darre.

Undertegnede var kontakt person for å samle inn slekt informasjon i forbindelse med Eidsvoll sin 200 års markering. Jacob Hersleb Darre var Eidsvollsmann og siden viser hans etterkommere. Denne side viser Jacob Hersleb Darre etterkommere. Gå inn på Etterkommere og trekk ned antall generasjoner til 9 så får man opp list av nå levde etterkommere fra slekten. Det er ca 100 nålevende etterkommere.

http://data.eidsvollsmenn.no/tng/getperson.php?personID=I49924&tree=Eidsvollsmenn

Det sto i Wikipedia at Darre slekten var utdød. Undertegnede er etter kommer etter Simon Darre. Det er ca 100 personer nålevende som er etterkommere etter Simon Darre. Simon Darre og Jon Darre var brødre. Undertegnede oppfordrer Wikipedia til å skrive at slekten ikke er utdødd og at det lever ca 100 mennesker.

Wikipedia har krysset av kategori at det utdødd slekt. Undertegnede oppfordrer Wikipedia til å fjerne denne kategori og krysse av levende slekt. Det er ca 100 personer som lever. --Vennlig hilsen Erik d.y. 2. des. 2020 kl. 14:45 (CET)[svar]

  1. ^ Norsk Haandlexikon, side 23 / 353.