Diskusjon:Dagligtale

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«En kan allikevel ikke si at slike avvik er «ukorrekte». Dette kan virke problematisk for legfolk fordi grammatikker og ordbøker tar lite hensyn til dagligtale, de vil derfor ofte tro at det er «galt» språk.Noen steder, som for eksempel i Bergen, er dagligtalen og dialekten gjort til gjenstand for større ord- og vendingslister. En slik blir punktvis presentert i begge bergensavisene med forklaringer.»

Første setning trenger omskrivning, tror jeg. Kanskje heller «Slike avvik behøver ikke være «ukorrekte».

Kan en ordbok «ta hensyn»?

«ord- og vendingslister» er vel en oppslagsbok eller en avisartikkel om ord og vendinger?--Lærarstudent 19. jun 2011 kl. 17:23 (CEST)

Her får vi demonstrert ett av minusene ved WP. Noen starter en litt løsformulert artikkel om et tilforlatelig tema - og så kommer den ene etter den andre inn og flikker. Resultatet vil over tid bli bedre, men underveis er der ofte krøkkete vendinger og setninger som ikke helt drar i samme retning.
Kan det være at ordet «dagligtale» ikke er så velegnet? «Muntlig språk» er vel vel så bra, ut fra hvordan jeg oppfatter begrepene, dvs. mere eller mindre synonyme. Ordbokskrivere tar eller tar ikke hensyn, men i dagligtale skiller vi vel ikke mellom mann og verk. Der finnes bøker/hefter med bergenske uttrykk, men når avisene bruker spalteplass tilsvarende et bilde på WP nesten daglig, har jeg problemer med beskrivelsen, og vet ikke om de siterer fra ordbøker eller fortsatt har flere på lager. --Bjørn som tegner 20. jun 2011 kl. 00:23 (CEST)