Diskusjon:Catherine, prinsesse av Wales

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ifølge den engelske artikkelen og tilhørende diskusjon, er hun virkelig en prinsesse, men vil normalt ikke tituleres «Princess Catherine», fordi det er det normalt bare de som er født inn i kongefamilien som vil. Noen som kan klargjøre dette litt mer? SommerSang 29. apr 2011 kl. 14:21 (CEST)

Står med [trenger referanse] på engelsk wiki. - JanFredrikB 29. apr 2011 kl. 16:29 (CEST)
Det er vel slik at hun har sin manns titler. Altså at disse ikke er titler hun har i egen rett. Litt som man før i tiden omtalte kvinner etter mannens (yrkes)tittel - fru admiral Sparre, fru biskop Wexelsen. Så det man gjerne prøver å si er kanskje at hun ikke er prinsesse av blodet og heller ikke har egen prinsessetittel, men kommer til å bli omtalt som prinsesse fordi hun er gift med en prins (og ser ut som en prinsesse, og at det hele er et eventyr - ja, også videre).
Siden 1917 har det vært slik at den britiske monarkens barn, samt barn av monarkens sønner, har tittel av prins eller prinsesse. Unntak gjøres, f.eks. har ikke barna til prins Edward prinsesse- eller prinsetittel. Monarken kan ellers tildele slike titler til andre. F.eks. fikk i 1957 prins Philip britisk prinsetittel ved kongelig fribrev (uten at han trengte det for å bli prins, han var gresk og dansk prins fra før). Ektefeller får ikke automatisk tittel av prinser eller prinsesser. Kvinner som gifter seg med en prins, må nøye seg med å benytte sin manns titler. Menn som gifter seg med en prinsesse, kan kanskje håpe på å få en tittel av svigermor (-far). Videre er titlene de kongelige vanligvis kjennes ved, ikke prinsetitlene men høyadelstitlene, dog slik at dette i Skottland alltid er den skotske tittelen og ikke den tittel som benyttes i andre deler av Det forente kongerike og i samvelderikene. Vennlig hilsen, Ordensherre 29. apr 2011 kl. 19:33 (CEST)

Ut i fra det som står i den engelske artikkelen her, ser det jo ut til at i hennes fulle tittel inngår også det at hun er prinsesse, som en del av det at hun er gift med en prins. http://en.wikipedia.org/wiki/Catherine,_Duchess_of_Cambridge#Titles.2C_styles_and_arms SommerSang 21. mai 2011 kl. 14:24 (CEST)[svar]

jepp, hun er prinsesse William(og 3 andre navn jeg ikke husker), Hertug av Cambridge, Grevinne av(sett inn territorium), Baronesse av (igjen sett inn riktig stedsnavn). På samme måte som om hvis jeg giftet meg så ville min hustru også kunne kalle seg, fru (sett inn mitt navn). 146.247.174.66 23. aug 2011 kl. 23:35 (CEST)

Her [1] blir det påstått at dette er hennes fullstendige tittel, men at hun ikke vil omtales som «Prinsesse Catherine» fordi hun ikke er av aristokratisk ætt. Noen som vet noe mer om dette? SommerSang 19. sep 2011 kl. 11:39 (CEST)

Hva hun vil kan jeg ikke se er relevant for vår artikkel sånn sett. Utfra dette Titles announced for Prince William and Catherine Middleton ser det ut som vi har artikkelen med riktig tittel. Men nå har jo ikke jeg peiling, kan du si. ;-) Mvh.Aso 19. sep 2011 kl. 16:06 (CEST)
Artikkelens tittel er det intet i veien med. Men det som skal stå om hennes tittel i artikkelen burde vies oppmerksomhet. SommerSang 19. sep 2011 kl. 16:15 (CEST)
Om jeg har forstått det riktig, så er det bare døtre av monarken og dennes etterkommere som får prinsessetittel i egen rett i Storbritannia (prinsesser av blodet). Inngiftede, også om de er av adelsætt, må nøye seg med å benytte sin manns titler. Av dette skulle det følge at hennes tittel da er Hennes kongelige høyhet prinsesse William, hertuginne av Cambridge, grevinne av Strathearn, baronesse Carrickfergus (evt. med Williams andre fronavn også: Arthur Philip Louis). Har søkt litt rundt, men finner umiddelbart ingen god kilde på hennes hele og fulle tittel. Får ha dette under oppsikt. Vennlig hilsen, Ordensherre 19. sep 2011 kl. 18:47 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Catherine, hertuginne av Cambridge. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. jun. 2017 kl. 20:27 (CEST)[svar]