Diskusjon:Cappelen Damm

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Energica[rediger kilde]

Jeg la inn et avsnitt om høyst tvilsomme bøker fra en av Cappelen Damm sine bokklubber, Energica. Bøkene handlet om svært kontroversielle temaer, som at saft av stangselleri skal være verdens beste medisin for en lang, lang rekke sykdommer og uten å ha bivirkninger, krystaller som påstås å ha "magiske egenskaper", kosthold som skal kurere kreft og så videre. Det aller meste er i strid med vitenskap, og mye er nok også på kanten av det lovlige. Endel av disse bøkene er aktuelle i debatter i avisene disse dager.

Men så gikk noen inn og redigerte teksten min og tok bort det aller meste av det kontroversielle. Da mistet teksten sin informasjonsverdi. Det er interessant at et forlag gir ut kvakksalver-bøker om "magiske" krystaller; det er IKKE interessant når det bare nevnes at det er en bok om krystaller. Det er interessant at et forlag gir ut bøker om lovstridige påstander om stangselleri; det er IKKE interessant når de bare nevnes at et forlag gir ut bøker om grønnsaker.

Det kom også fram krav om "bedre referanser". Når det ikke var nok med en referanse til forlagets bokkatalog, måtte man da nesten ha gitt referanse til hver enkelt bok. Det er ikke interessant, og ikke en oppgave for Wikipedia.

Avsnittet som jeg hadde lagt inn har jeg nå derfor fjernet. Det ble meningsløst og utenfor Wikipedias hensikt slik noen hadde modifisert avsnittet. Joreberg (diskusjon) 5. nov. 2019 kl. 21:16 (CET)[svar]

Det var jeg som redigerte avsnittet. Det er ikke Wikipedias oppgave å føre direkte eller dulgt polemikk mot artikkelsubjektene, og teksttilføyelsen du skriver om var nettopp dét. Derfor reduserte jeg avsnittet til rene faktapåstander. Det er heller ikke tilstrekkelig å legge inn en generell lenke til et forlags hjemmeside for å belegge enkeltpåstander. Referanser skal vise til uhildede, pålitelige sekundærkilder, som omtale i vitenskapelige tidsskrifter, aviser el.l. Asav (diskusjon) 5. nov. 2019 kl. 22:50 (CET)[svar]
Har nå lagt inn en bedre kilde, i form av en Dagbladet-artikkel. Jeg har tilpasset teksten slik at alt det som står i Wikipedia-artikkelen har dekning i Dagbladet-artikkelen.

Joreberg (diskusjon) 6. nov. 2019 kl. 14:41 (CET)[svar]