Diskusjon:Brannfjellveien (Oslo)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Såvidt jeg husker (jeg vokste opp i nabolaget) ble «Brannmannshusene» bygget av et borettslag for ansatte i brannvesenet. Det var flere slike boligprosjekter rundt om i byen, for ulike typer offentlig ansatte. Det skulle forøvrig også være verdt å nevne at denne delen av veien fulgte bygrensen før 1948. Dessuten at veien er oppkalt etter Brannfjell, som muligens har fått navn etter en skogbrann; muligens etter Ryen varde. --T.B.Hansen 13. sep 2006 kl. 07:53 (UTC)

Ekeberg/Ekebergåsen/Ekbergskråningen/Ekebergskrenten[rediger kilde]

Dette er jo vanskelig for begrepene brukes om hverandre og merker nå at jeg bruker irriterende mye energi på dette. Har sett at lokalhistoriker Dag Jarnøy bruker Ekebergskråningen i bestemt form om området for gamle Jomfrubråtens marker (gnr152), som altså er den vestvendte og noe slakere delen av Ekebergåsen ned mot fjorden. Syns det er en god knagg å holde fast ved. Håper dere er med meg.

Den nordvendte delen av åsen, som for en stor del er mer dramatisk bratthengt, er det god tradisjon for å kalle Ekebergskrenten. Derfor har jeg endra Ekebergskråningen til Ekebergskrenten i denne artikkelen. Man kunne eventuelt vurdere å skrive Ekebergåsen som er noe mindre presist men riktig. (NB! I den delen av Brandfjeldveien det her er snakk om, så sier de vel helst bare Ekebærr, lenger nede er benevnelsen Ekebergskrenten hyppigere i bruk. Men likevel kan det være greit å ha mere presise ord med gjennomført bruk i leksikalske sammenhenger, f eks skille mellom Ekebergskråningen og Ekebergskrenten.)

Fra nynorksordboka (som jeg nesten alltid opplever mer nyansert og grundig enn bokmålsordboka)

  • ås m1 (norr áss; kanskje sm o s I ås) langvore høgdedrag (med el. utan skog); morenerygg; låg fjellrygg
  • skråning f3 skrå flate; halling bakkes- / vegs- / huset ligg i ei s- / halling ein bakke med jamn s-
  • skrent m1 (smh med *skred) bratt skråning, lite stup; rabbe, rinde fare over s-ar og flog)
)--Barbrobrud 3. sep 2007 kl. 14
41 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Brannfjellveien (Oslo). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. jul. 2017 kl. 07:18 (CEST)[svar]