Diskusjon:Bitte lille julaften

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen ble nominert for sletting den 22. desember 2015, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.
Denne artikkelen ble nominert for sletting i februar 2007, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.

Denne artikkelen om "bitte lille julaften" var utstyrt med stubbmerke. Jeg fjerner det, men benytter anledningen til å spørre dere andre om noe.

Jeg lurer på om disse stubbmerkene bør brukes slik som her var gjort. Her dreier det seg om en sak (nærmest en ordforklaring, knapt nok noe artikkelstoff i det hele tatt) der det ikke kan påregnes at artikkelen kan (eller bør) bli lengre. Alt ser sagt. Når vi setter stubb, da får vi teksten:

"Denne artikkelen er dessverre veldig kort. Om du vet mer om temaet kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den".

Men i dette tilfellet er det vel ikke mere å si... Jeg tror vi skal la være å stubbmerke artikler utelukkende fordi de er korte. Det er unødvendig - 1) folk ser det selv, 2) dersom man vil gå på jakt etter korte artikler å forlenge, kan man lete på "korte artikler" på spesialsidene. Eller hva? Ctande 29. jan 2005 kl.12:54 (UTC)

Enig. Stubbmerket bør bare brukes på artikler som med fordel kan utvides; som innholdsmessig ikke beskriver temaet dekkende. Wolfram 29. jan 2005 kl.13:01 (UTC)

Også enig. Teksten i stubbmalen inneholder to elementer:
  1. Artikkelen er «veldig kort» – det betyr at den ikke er brukbar til lange artikler, selv om de er ufullstendige
  2. En oppfordring til å utvide – da bør det være en rimelig mulighet til å utvide den; ellers oppfordrer man til å legge inn utenomsnakk. - Cnyborg 29. jan 2005 kl.13:09 (UTC)

Tvilsom formulering[rediger kilde]

"Begrepet er mest brukt av folk som har problemer med å vente på Jul", står det her. Finnes det belegg for dette? Guaca 30. aug 2005 kl.18:09 (UTC)

Det er det jeg bruker bregrepet til. Altså, jeg sier at i morgen er det bitte lille juleaften, så høres det ikke så forferdelig ut som i morgen er det 3 dager til jul, for det høres jo djevelsk lenge ut... Thor-Rune Hansen 30. aug 2005 kl.18:19 (UTC)
Nå har altså både Arex, Guaca og jeg selv reagert på denne formuleringen, så jeg har tillat meg å skrive den om. Jeg kjenner godt til uttrykket bitte lille julaften, men ser det mer som en måte å relatere 22. desember til julaften på, enn et utslag av utålmodighet. –Peter J. Acklam 31. aug 2005 kl.06:00 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bitte lille julaften. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. jul. 2017 kl. 03:15 (CEST)[svar]