Diskusjon:Bestefar B

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

I artikkelen står det: «Kaptein B og Skrue McDuck møttes første gang på Mississippi i Skrues ungdomsår, da kaptein B jobba der som elvepirat.» Hva med en virkelighetssjekk? Kaptain B og Skrue møttes vitterlig første gang i tegneserie, hvilken serie og hvilket år? Dessuten er sannsynligvis denne Kaptein B en senere utviklet figur (ikke person) enn B-gjengen, hvilket også burde nevnes, om denne artikkelen skal ha noen mening. --Finn Bjørklid 5. des 2005 kl.17:51 (UTC)

Ad figur/person: Det stod fiktiv person før du endret det, og det er et uttrykk vi bruker ellers her på Wikipedia. Jeg synes man bør velge enten fiktiv person eller figur; fiktiv figur blir litt smør på flesk. Cnyborg 5. des 2005 kl.18:10 (UTC)
Ok, du har rett, jeg ser det nå. Men jeg synes fortsatt disse småartiklene presenterer disse fiktive personene i nesten-reelle biografier og det skurrer i mine øyne. Det er tegneseriefigurer og bør presenteres som det de vitterlig er. Det var mitt poeng. --Finn Bjørklid 5. des 2005 kl.18:19 (UTC)

Jeg la til noe ekstra informasjon om Kaptein B. Men jeg synes det blir litt rotete. Kaptein B ble først tegnet av barks i 1957, men i skrues liv serien av don rosa, som er et tidligere tidspunkt i både kaptein b og skrue mcduck sitt liv enn barks historia, er altså første gang skrue og kaptein b møtes i deres liv... Dere står fritt til å endre selvsagt ;) --TeeJay 5. des 2005..litt senere..

Det er bra. Det er derfor vi har diskusjonssidene for å ta opp de tingene vi "kicker" på. Jeg mener at for alle artikler på Wikipedia så bør man svare på følgende hvem, hva og hvor, iallfall mer eller mindre. Definisjon i første avsnitt, deretter kan man la det "flyte". Men du greier deg bra, tydeligvis. --Finn Bjørklid 6. des 2005 kl.16:04 (UTC)

Relevans[rediger kilde]

Artikkelen har stått siden 2005 og en bidragsyter er veiledet av en administrator. Dersom denne skal slettes, bør det begrunnes. Jeg fjerner relevansmerket som ikke er begrunnet. --Trygve Nodeland (diskusjon) 5. jan. 2022 kl. 21:15 (CET)[svar]