Diskusjon:Bensin

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Slettet påstanden Er det vanligste drivstoffet i forbrenningsmotorer.. Er i tvil om bensin er vanligere drivstoff enn diesel i forbrenningsmotorer. Kanskje for personbiler, men neppe totalt når nyttekjøretøy, anleggsmaskiner, tog/båt/skipsmotorer o.l regnes med. Hvis påstanden legges inn på nytt bør den underbygges med tall. JohnM 3. apr 2006 kl.14:21 (UTC)

Lineær?[rediger kilde]

En blanding mellom disse stoffene vil være lineær, så en blanding med 95% iso-oktan og 5% n-Heptan vil ha et oktantall på 95. Burde ikke det der være blanding med 100% iso-oktan og 5% n-Heptan? Rkarlsba 29. mar 2011 kl. 15:08 (CEST)

Kan noen legge til forbrenningsresultatene av bensin? Altså, hvor mye Co2, vann og energi osv 1 liter gir?

Blybensin[rediger kilde]

Følgende er to ganger fjernet fra artikkelen, deriblant en gang av undertegnede:

Det er reist tvil om hvorvidt bly som tilsetning i bensin faktisk er skadelig jfr Segalstad, Tom V : Ingen giftcoctail, Aftenposten 15. august 2014. Segalstad hevder at forbudet mot bly er basert på sviktende grunnlag.

Dette har forsåvidt dekning siden Tom V. Segalstad har en artikkel "Ingen giftcoctail" i Aftenposten 15. august 2014. Temaet er blyhaglforbudet, men i forbifarten nevner han at akkumulert blyinnhold i kroppen hovedsakelig stammer fra bly i mat og drikke, «mer enn fra industri og eksos fra biler» og at viser til at Zbigniew Jaworowski ikke har funnet at dagens mellomeuroperes allerede lave blyinnhold har endret seg etter at blyfri bensin ble innført. Jeg synes at det Segalstad flyktig nevner i en avisartikkel som handler om noe annet enn blybensin blir for tynt som referanse, men om påstanden kan gis en bedre referanse til Jaworowskis forskning blir det jo noe annet. (her er en mulig kilde for den som føler seg kallet) At han er omstridt i fagmiljøet betyr etter min mening lite så lenge det gjøres klart at påstandene som framsettes er Jaworowskis. Kaitil (diskusjon) 16. aug. 2014 kl. 08:00 (CEST)[svar]

Jeg synes referansen fungerer dårlig, den kommer som del av en kronikk og partsinnlegg. Profoss (diskusjon) 16. aug. 2014 kl. 11:03 (CEST)[svar]