Diskusjon:Bellman

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

flytt: Artikkelen bør flyttes, da den svenske dikteren og kanskje også tobakksmerket med samme navn er mer kjent enn et perifert band. Jeg prøvde å flytte artikkelen selv, men fikk bare "Du har ikke tillatelse til å flytte sider". Kan noen flytte og lage disambiguation page? Bojana 6. aug 2009 kl. 14:30 (CEST)

Uenig, vi legger ikke artikler på etternavnet på personer. Når det gjelder tobakkmerket så har det ikke engang oppføring, så her lar vi det stå som et gjør. KEN 6. aug 2009 kl. 19:46 (CEST)

Jeg har ikke sagt at vi skal legge artikkelen om dikteren på dette oppslagsordet, jeg spurte om noen kunne fikse disambiguation page (vet ikke hva dette kalles på norsk). Poenget er at når man har flere alternative betydninger av at oppslagsord, så er det ikke artikkelen som tilfeldigvis blir laget først som "vinner". Se Lincoln (et bilmerke, et par kjente personer, to dusin byer og mer til) for å se hva jeg mener: Om Lincoln, New Zealand ble opprettet først ville man neppe hatt den på navnet Lincoln.

Har også opprettet Bellman (tobakk) (denne hadde jeg uansett tenkt å lage når den første var flyttet). Jeg forstår egentlig ikke at dette er noe å diskutere engang, hadde dette vært på amerikansk Wikipedia (der jeg tydeligvis har tillatelse til å flytte) hadde jeg flyttet til Bellman (band) uten å ta det opp på talk page. Du kan jo også se på [1], der nevner de sigarene selv om nyhetssaken er om musikeren(e). Det viser at sigarene er minst like kjente, mest sannsynlig mer kjente. Bojana 7. aug 2009 kl. 01:39 (CEST)

Siden dette er Wikipedia på norsk er det naturlig å ha en norsk artikkel på hovedoppslaget. Bellmann tobakk er ikke engang nevnt på WP på svensk eller engelsk. Siden det er kun to artikler som relaterer 100% til oppslagsordet Bellman så ser jeg ingen grunn til å lage en pekeside. Har lagt inn Bellman (tobakk) som andre betydninger på Bellman. KEN 7. aug 2009 kl. 08:42 (CEST)