Diskusjon:Barneverns- og helsenemnd

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Loven kom i 1992, og statistikken over antall barn som ble tatt eksploderte det året. Ikke i 1993. I 1993 fortsatte imidlertid trenden.

http://www.ssb.no/barneverng/arkiv/tab-2008-09-17-02.html

Fylkesnemnden kom påstått for å gi foreldre bedre rettsikkerhet. Eksplosjonen i mengde barn som ble tatt viser imidlertid at det ble rettsløse tilstander.

Derfor finner jeg det merkelig at artikkelen påstår fylkesnemnden, "populært" kalt "fy-nemnden", kom i 1993. Jeg vet imidlertid ikke, men ber om at det legges inn kildehenvisning som dokumenterer påstanden om at fylkesnemnden kom et halvt år etter loven.

De rettsløse tilstandene ble trolig dempet politisk, da hensikten med loven - rettsikkerhet - ikke ble ivaretatt.

I 1996 ble Norge dømt for brudd på menneskerettighetene. (Adele-saken) Da var imidlertid minskningen i omsorgsovertakelser tilbake i nærheten av hvordan det tidligere hadde vert. Altså førte ikke fylkesnemnda til noe bedringer overhode.

Etter dommen så har omsorgsovertakelse nærmest vokst sammenhengende. Fylkesnemnden bryr seg ingen ting om familienes rettigheter, men dømmer systematisk til fordel for barnevernet. Tall som oftes nevnes ligger i størrelseorden 85-90% seier for barnevernet, uten at jeg har statistikken liggende foran meg. Vinner ikke barnevernet så blir det ny fylkesnemnd, gjerne bare uker eller måneder derpå. Og da vinner de - naturligvis, om vi forholder oss til statistikken.

Det har jo vert et sensurproblem på Wikipedia, mht barnevernskritikk og objektive artikler. Derfor er dette sikkerhetskopiert for å kunne dokumentere eventuell sensur.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 85.252.96.230 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fylkesnemndene for barnevern og sosiale saker. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 14. apr. 2019 kl. 09:41 (CEST)[svar]