Diskusjon:Bananslekten

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Spiselig andel[rediger kilde]

I følge frukt.no er 66 % av bananen spiselig. På wikipedia står det at 80 % er spiselig. Hva er riktig?

Link til frukt.nos side om bananen: [1]

Trolig begge, avhengig av skalltykkelse og modenhetsgrad, forutsatt at vi snakker om vekt av skall kontra innmat. La en banan ligge i romtemp. til skallet er brunflekket, og du blir forbauset over hvor lite skallet nå veier. (Jeg har ellers hatt bananer der bare ca.35% var spiselig og resten skall - men de var ikke kjøpt her på berget.) --Bjørn som tegner 19. jan 2010 kl. 23:18 (CET)

Konklusjon er at det ikke er noe svar? Fjerne de 80 % som står der?Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.202.134.42 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Det som i alle fall er sikkert er at informasjonen på Wikipedia skal komme fra pålitelige kilder. Tallet på 80 % hadde ingen referanse, mens tallet 66 % derimot kommer fra en pålitelig kilde. Jeg oppdaterte derfor artikkelen (her) med en henvisning til frukt.no. Hilsen --Kjetil_r 19. jan 2010 kl. 23:55 (CET)

Hvorfor er "klaser" og "bananstokk" skrevet med anførselstegn? Både klase og stokk er godkjente ord, og jeg synes det er unødvendig å forklare "klase" med "hender", som jeg vil hevde er mindre forståelig i bananklasesammenheng. Jeg tar dermed den frihet å fjerne anførselstegnene og ordet "hender". http://www.dokpro.uio.no/perl/ordboksoek/ordbok.cgi?OPP=stokk&bokmaal=S%F8k+i+Bokm%E5lsordboka&ordbok=bokmaal&s=n&alfabet=n&renset=j http://www.dokpro.uio.no/perl/ordboksoek/ordbok.cgi?OPP=klase&bokmaal=S%F8k+i+Bokm%E5lsordboka&ordbok=bokmaal&s=n&alfabet=n&renset=j

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bananslekten. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jul. 2017 kl. 21:27 (CEST)[svar]