Diskusjon:Auteurteori

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg har opprettet artikkelen og skissert ut de grove trekkene i utviklingen av auteurteorien.

Det mangler en del elementer. Introduksjonen kunne nok godt vært litt lenger, og alle de retningene jeg beskriver hadde nok ikke tatt skade av å bli utbrodert noe mer. Man kunne for eksempel skrevet om betydningen auteurteorien hadde i praksis for la Nouvelle Vague i Frankrike. I tillegg så har jeg ikke dekket Buscombe's "Ideas of Authorship"-tekst eller Roland Barthes' "Death of the Author", selv om jeg mener at begge hører hjemme her.

Jeg føler også at det burde gis stemme til Sarris sitt motargument mot Kael, men jeg kunne rett og slett ikke finne igjen teksten han skrev som svar.

-- Semings (diskusjon) 24. jan. 2015 kl. 21:05 (CET)[svar]

Klargjør[rediger kilde]

«Den strukturalistiske filmteoretikeren Peter Wollen skrev om auteurteorien»

Menes det at Wollen omtalte eller omformet teorien? Asav (diskusjon) 25. jan. 2015 kl. 07:29 (CET)[svar]

Vel, han gjorde begge deler. Først skrev han en god del om den debatten som hadde vært, og så omformet han teorien til å passe sitt strukturalistiske syn. Skjønner at det er noe uklart. Jeg har utvidet setningen for å prøve å presisere hva han skrev. --Semings (diskusjon) 25. jan. 2015 kl. 13:20 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Auteurteori. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jul. 2017 kl. 19:55 (CEST)[svar]