Diskusjon:Austareim

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Austareim er den offisielle skrivemåten av stedsnavnet (se Norgesglasset som følger Sentralt stedsnavnregister). Austareim er også den tradisjonelt brukte muntlige formen. Skrivemåten kan dukumenteres å ha vært i bruk i over hundre år. Formen uten h samsvarer i tillegg til opprinnelsen av navnet (gammelnorsk Austreimr). Siffuor Kuzmuus 28. aug 2008 kl. 17:33 (CEST) og 17:57 (CEST)

Austerheim er navnet som er vanlig å bruke. Forsøk for eksempel et googlesøk. Jeg sjekket nettopp wikipediabidragene til Siffour Kuzmuus. De består i stor grad i å korrigere navn til det sentralt stedsnavnregister mener det skal være. I svært mange tilfeller strider denne navneformen med det som er vanlig å benytte. De oppdaterte navnene stemmer kan hende med "den offesielle" formen som (nylig) er vedtatt av norske myndigheter, men det stemmer ikke med virkeligheten. Dette er fordi sentralt sstedsnavnregister har språkpolitiske føringer, noe som ikke sammenfaller med Wikipedias nøytralitetsfilosofi.
Navn på artikler eller på stedsnavn nevnt i artikler bør ikke endres uten at det tas opp på diskusjonssiden først. Jeg mener da i de tilfeller der det er flere skriftformer som er i bruk. I utgangspunktet bør formen som først er brukt brukes inntil det er hevet over tvil at en annen form er mer vanlig. Å endre artikkelen til en annen navneform uten engang å nevne de andre navneformene i artikkelen er spesielt lite bra og bidrar ikke til trivsel på Wikipedia. REH 28. aug 2008 kl. 17:54 (CEST)
Om Wikipedia skal være nøytrale er det nok mye bedre at vi velger å følge SSR-s offisielle former fremfor at hvem som helst velger hver sin form de selv liker best. Tidligere sto navnet både som Austerheim og Austarheim i samme artikkel. Et søk på Internett etter Austerheim gir ingen mening i dette tilfellet, da det er mange andre steder med det navnet som ikke har den samme formen som her.
Om vi skal nevne alle skrivemåtene til ethvert stedsnavn på Wikipedia vil artiklene bli overfylte. Dette navnet har konstant endret form og har blitt skrevet blant annet; Austreim, Austareim, Austereim, Austarheim, Austerheim, Austrim, Austrem, Austerem, Østrim, Østrimb, Østerimm, Østrem og Øwstrem. Ved valg av skrivemåte er det et naturlig valg å velge det som stemmer overens både med den vanlige uttalen samt opprinnelsen og betydningen. Begge disse kravene er oppfylt ved kartverkets vedtatte form, så jeg ser ingen grunn til å benytte en eldre variant av navnet som ikke har de samme fordelene. Siffuor Kuzmuus 28. aug 2008 kl. 18:06 (CEST)