Diskusjon:Aust-Agder fylkeskulturpris

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Uheldig omdøping[rediger kilde]

En uheldig omdøping av artikelen er foretatt fra Aust-Agder fylkes kulturpris til Aust-Agder fylkeskulturpris. Endringen er ikke stor, men betydningsfull.

For det første: Dreier det seg om en kulturpris eller en fylkeskulturpris? Kulturpris er et mer omfattendre begrep. En fylkeskulturpris - hva er det (?) - muligens litt mindreverdig i forhold til en kulturpris? Det burde da finnes andre språklige paralleller på nasjonalt og kommunalt nivå. Norsk er et språk det er lett å lage lange sammensatte ord - men norsk språk blir ikke bedre av den grunn. La oss holde fast ved at dette er en kulturpris.

For det andre: Aust-Agder fylkeskommune omtaler selv vanligvis dette som Aust-Agder fylkes kulturpris. Men jeg ser det står "fylkeskulturpris" som overskrift på fylkets hjemmesider - og det står kulturpris lenger nede i teksten. Intet bevisst ordvalg.

For det tredje: Vi har en rekke artikler og kategorier over samme lest. En rekke fylker har kulturpriser, og i W har vi kallt disse artiklene "NN fylkes kulturpris". Det er best at de har navn over samme lest, og at kategoriene følger artikkelnavnene.

Konklusjon: Artikkelen Aust-Agder fylkeskulturpris bør få tilbake sitt gamle navn Aust-Agder fylkes kulturpris. Alternativt bør alle tilsvarende artikler og kategorier omdøpes. krg 15. des 2011 kl. 23:20 (CET)

To av de fire kildene bruker ordet fylkeskulturpris, og fylkeskommunen bruker altså selv samme ord, i url, tittel, meny, overskrift og ingress?[1] Da skal ikke vi korrigere dem. :-P — the Sidhekin (d) 16. des 2011 kl. 08:02 (CET)
Navnendringen er basert på hva fylkeskommunen selv kaller prisen på deres nettsider. Det er med det ingen andre grunn til å bruke noe annet navn, skal navnet endres så må fylkeskommunen endre det, ikke Wikipedia. --KEN 16. des 2011 kl. 13:51 (CET)

"Kortfilmfestivalen får Aust-Agder fylkeskommunes kulturpris 2016" -

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Aust-Agder fylkeskulturpris. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jan. 2021 kl. 02:24 (CET)[svar]